2024. május 23. - Dezső

Elhízol, ha gondolkodsz

Kövérré válhatunk a túl sok gondolkodástól - derült ki egy friss felmérésből. Kiderült az is, hogy a gondolkodók emberek gyakran túleszik magukat.
2009. január 2. péntek 11:45 - Hírextra
A gondolkodás gyakran stresszel jár, ezt pedig sokan túlzott kalóriabevitellel orvosolják, mindez azonban elhízást okozhat. Ráadásul minél többet gondolkodik valaki, annál nagyobbak ezek a veszélyek.

Az ezt bizonyítandó vizsgálat készítői 14 diákot vontak be a felmérésükbe, akikkel három feladatot végeztettek el, amelynek során szöveget kellett összegezniük, vagy a memóriájukat kellett használniuk.

A 45 perces feladatsor után szabadon fogyaszthattak egy büfé kínálatából. Kiderült: annak ellenére, hogy a szellemi feladatok nem igényeltek túl sok energiát, a diákok sokat ettek, átlagosan 203 kalóriával többet, mint amennyire szükségük lett volna.

A kutatók azt is megállapították, hogy a szellemi tevékenységet végzőkre gyakran jellemző, hogy munkájukért "túlkompenzálják" magukat az étkezések során, azaz sokkal többet esznek, mint amennyire szükségük lenne.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását