2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A diákjait hátrahagyó tanár nem kap állást

Továbbra sem kap munkát az a szecsuani (Sichuan) tanár, aki a májusi földrengés idején diákjait hátrahagyva menekült ki az osztályterméből.
2009. január 1. csütörtök 10:02 - Hírextra
Fan Mej-csung (Fan Meizhong), akit az eset után csak Futó Fanként emlegetnek, azzal védekezett, a munkaköri kötelességek között sehol sem szerepel, hogy a tanárnak vészhelyzet esetén is a diákok mellett kell maradnia.

A kínai tanárt a történtek miatt elbocsátották állásából, egykori kollégái szerint pedig morális megfontolásból nem volna helyénvaló, ha Fan Mej-csung valaha is tanítana.

A szecsuani tanárt legutóbb egy pekingi magániskola szerette volna alkalmazni, azonban a két évre szóló munkaszerződés megkötése után az iskola bejelentette, hogy Fan kutatói és előadói megbízatását bizonytalan időre felfüggeszti.

Az iskola szóvivője szerint az egykori szecsuani tanár alkalmazását a média nyomására voltak kénytelenek elnapolni. "Reméljük, hogy a sajtó kíméletesebb lesz Fan Mej-csunggal kapcsolatban, és neki is hagynak egy kis életteret. A földrengés alatt tanúsított helyes vagy helytelen magatartása ellenére mi csak a tehetségét szeretnénk kihasználni" - hangsúlyozta a szóvivő.

A kirúgott tanár egykori munkahelye sértetlenül úszta meg a Richter-skála szerint 8-as erejű földmozgást, és a diákok közül sem halt meg senki.

"Ha én ezért büntetést érdemlek, mire számíthatnak azok a káderek, akik a kártyavárként összeomló iskolák építésére engedélyt adtak?" - érvelt a tanár azokra az iskolákra utalva, amelyek a hibás tervezés és az elavult technológiák alkalmazása miatt legkevesebb 9000 diák halálát okozták.

Fan Mej-csung viselkedése Kína-szerte heves vitát váltott ki, ugyanis a tanárok közül sokan életük kockáztatásával mentették a félelemtől tehetetlenné vált gyerekeket.
A sohu.com internetes közvélemény-kutatása szerint a 4300 válaszoló közül mindössze 1800-an támogatták Fant abban, hogy továbbra is tanárként keressen munkát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását