2024. április 26. - Ervin

Az év filmje

A Hírextra szerkesztősége is évet értékelt: megpróbáltuk kitalálni, mik voltak a 2008-as év legmeghatározóbb momentumai. Szubjektív összefoglalónk mozis pillanatokat felidéző fejezete következik: poszthumusz isten Heath Ledger.
2008. december 31. szerda 19:07 - Szalay Gergely
Hogy a 2008-as filmtermés jobb vagy rosszabb a korábbiaknál, nem általunk megválaszolandó kérdés. Az viszont biztos, hogy erre az évre is jutott néhány megkerülhetetlen film. Meglehetősen komoly versenyben, ami azt illeti.

A nyertes közülük a Sötét lovag, Christopher Nolan Batman-verziójának második része, a hajmeresztően zseniális Heath Ledger Joker-alakításával. A rajongók már online petíciót indítottak neki a poszthumusz Oscar-díjért, és tulajdonképp nem is vitatkozunk velük. Ledger az utolsó pillanatig uralta a filmet.



Kapott még szavazatot a Nem vénnek való vidék, a Coen testvérektől (Javier Bardem eddigi legijesztőbb frizurájával), a Juno, a teherbe esik a tinilány, de sebaj – témát váratlan fordulattal tényleg jól feldolgozó Oscar-díjas sztori, a Hancock (Will Smith büdös és neveltlen szuperhős – a műfajban nem említették a Vasembert, amiben Robert Downey Jr brillírozik, sem a Trópusi vihartm amiben szintén), a Pathology című mozi (indoklás: története és annak elmesélése feledhetetlen és az év legbetegebb filmötlete), és romantikus lelkületünket bizonyítandó a Narnia új része is.

Mi azért magyar kötődései miatt sugalmaznánk a Hellboy második részét is, de ez most kimaradt a szórásból.

Önöknek mi tetszett a legjobban?
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását