2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Vigyázat! Nyomokban futballt tartalmazhat!

Fradi bénázás és a nagy angol befektetés, kapitányváltás a válogatottnál, megszokott silány NB I, szétszaggatott utánpótlás és a tudat, hogy nem lettünk nagyobbak – ez volt a magyar foci 2008-ban. Azaz idén is hoztuk azt, amit nem várt el senki, de
2008. december 30. kedd 19:18 - Gedei Szilárd
Ha a nemzetközi focivilág 2008-as eseményeit feldolgozó cikkünket úgy kezdtük, hogy „Fontos és óriási győzelmek, nagy bukások, öröm és csalódás” jellemezte ezt az évet mit is mondhatnánk a honi labdarúgás idei teljesítményéről? Fontos és óriási szitkozódások, nagy bukások (van azért, mai nem változik), kis öröm és sok-sok csalódás.

Súlytalan csapatok

Hiszen bajnok lett az MTK, mondjuk nem igazán érthető, hogy hogyan. Na de egy bajnoki cím azért mégiscsak bajnoki cím, illik megtapsolni a győztest. Megtapsoltuk. Aztán mondtuk a győztesnek, hogy ez eddig szép meg jó, de most ki kell ám lépni a nemzetközi porondra. A nemzetköz meg azért nemzetköz mert a nagy futballnemzetek között teremt kapcsolatot. Mi nem vagyunk nagy futballnemzet. Ezt az MTK-s fiatalok is tudták. Mégis, hogy miért kellett olyan csúnyán kikapni a Fenerbachétől máig nem tudjuk. 0-2 idegenben, ami ugye a papírforma. Aztán 0-5 itthon, ami nehezen magyarázható.

Mint ahogyan nehezen magyarázható utánpótlás válogatottunk, a 21 év alattiak szerbiai 8-0-s veresége is. Várhidi Péter, a csapat akkori edzője azonban csak megpróbálta megmagyarázni: ma már a magyar utánpótlás remek köreiből is eltűnt. Nem volt egy jó éve, annyi szent!

Súlytalannál is súlytalanabb csapatok

Visszatérve klubcsapataink szokásos nemzetközi vesszőfutására, meg kell említeni, hogy nem járt jobban az UEFA kupában induló két alakulatunk, a Debrecen és a Győr sem, előbbit a svájci Young Boys búcsúztatta 7-3-as összesítéssel, utóbbi pedig a német Stuttgart ellen próbálta meg a lehetetlent, 2 rúgott és 6 kapott gól lett a vége a két meccsnek. 2008 nem a mi klubcsapataink éve volt. Persze mindez már szokásos.

A Fradi szurkolói azonban maguk sem tudják, hogy így év vége felé örüljenek, vagy épp ellenkezőleg, ha visszagondolnak erre az esztendőre. A Fradi ugyanis megint nem jutott föl a másodosztályból, érkeztek azonban komoly befektetők a klubhoz: angolok, mégpedig sok pénzzel. Lett is rögtön ígéret egy új, harmincezres stadionra az Üllői úton. Ha azonban azt nézzük, hogy ezekből az ígéretekből mi valósulhat meg jövőre bizony nem felelőtlenség kijelenteni: 2009 a Fradi éve lesz!

Mi a fene? Világbajnokság?

Ezek után már-már meglepő, hogy az üdítő kivétel az alulteljesítő magyar futballban maga a nagyválogatott. Hiszen a holland Erwin Koeman vezetésével egész pofás kis mérlegünk van eddig és egyes elszántabb drukkerek közül még a továbbjutás sem úszott el teljesen a világbajnoki selejtezőcsoportból.

Hogy mi? Dél-Afrika? Foci VB? 2010? Magyarországgal? Arra azért aludjunk még egyet-kettőt. Addig azonban ott vannak a fiatalokba vetett hitünk és büszkeségünk: hiszen a 19 év alattiak válogatottja (a már azelőtt Liverpoolba szerződött Németh Krisztiánnal, vagy Koman Vladimirral a soraiban) többek között Spanyolországot is legyőzve bronzérmet szerzett Csehországban az Eb-n.
Hajrá fiúk továbbra is, bennetek van a magyar foci jövője. Ti jelentettétek a magyar focit 2008-ban is, hát ne adjuk alább a következőkben…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását