2024. május 25. - Orbán

Milliárdos támogatás a kórházaknak

Az Egészségbiztosítási Alap (E-Alap) maradványából további 2,5 milliárd forinton osztozhat mintegy 140 kórház, az összeget már elutalták az intézményeknek - mondta el Székely Tamás egészségügyi miniszter kedden az MTI-nek.
2008. december 30. kedd 19:40 - Hírextra
Mikola István, a Fidesz szakpolitikusa szerint az egészségügy rendbetételének alapvető feltétele, hogy a kormány visszaadja az ágazatnak az onnan három év alatt kivont 250 milliárd forintot.

Székely Tamás közölte: a gyógyszerkassza megtakarításából származó plusz pénzt az E-Alap gyógyító-megelőző ellátásaira csoportosították át. A maradványból a kórházak éves teljesítményük alapján részesültek - tette hozzá.

A miniszter emlékeztetett arra is, hogy karácsony előtt 18 milliárdot kaptak hasonló szisztéma szerint kórházak, de a pénzből részesültek szakrendelők, betegszállítók és az Országos Mentőszolgálat is.
Jövőre 743,5 milliárd forint áll rendelkezésre az egészségügy finanszírozására.

Mikola István, a Fidesz Országgyűlési képviselője Székely Tamás szavaira úgy reagált: a Fidesz felszólítja a kormányt, hogy az egészségügy finanszírozásával ne kegyet gyakoroljon, ne ötletszerűen csepegtesse a pénzt a kórházaknak, hanem egyszerűen adja vissza a magyar egészségügynek, amit elvett tőle. Mint fogalmazott: az egészségügy rendbetételének alapvető feltétele, hogy a kormány visszaadja az ágazatnak az onnan három év alatt kivont 250 milliárd forintot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását