2024. április 28. - Valéria

A Fidesz mércében gondolkodik

Bácskai János (Fidesz) szerint a januári ferencvárosi időközi választás valójában előrehozott választás lesz, amelyen az emberek a kormány tevékenységéről mondanak véleményt. A Fidesz-KDNP jelölt erről keddi sajtótájékoztatóján beszélt.
2008. december 30. kedd 12:40 - Hírextra
Az MSZP jelöltje, Bánsághi Tamás az MTI-nek úgy reagált: a januári választáson a ferencvárosiak arról fognak dönteni, ki képviselje őket a parlamentben, és nem arról, hogyan dolgozott eddig a kormány.

Bácskai János véleménye szerint a ferencvárosi országgyűlési képviselőválasztás érvényes és eredményes lesz, mert, bár az embereket megzavarta az ajánlócédulák hamisítása, elmennek szavazni. Az emberek elvárják a tisztességes politikát - vélekedett, és azt kérte a kerületi lakosoktól, hogy menjenek el szavazni.

Bácskai János úgy látja, a több mint kétezer hamisított ajánlócédula sötét jövőképet fest, és a ferencvárosiak elvárják, hogy a történteknek legyenek következményei.

Kérdésre válaszolva Bácskai János kitért arra: azt várják Janás Ferenctől, az SZDSZ ferencvárosi elnökétől, hogy mondjon le a helyi választási bizottságban betöltött helyéről. Hozzátette: úgy tudja, szerdán ül össze a testület, amely foglalkozik a pénzért vett ajánlócédulákkal kapcsolatos bejelentésekkel.

Arra nem válaszolt érdemben, hogy szerinte John Emesére, az SZDSZ ferencvárosi képviselőjelöltjére hatással lehet-e az ügy.

A Magyar Nemzet a múlt szombati számában egy videofelvételre hivatkozva állította, hogy az SZDSZ kerületi elnöke fizetett az ajánlószelvényekért aktivistáknak, és az sem érdekelte, hogy a pénz reményében hozzá forduló önkéntesek milyen eszközökkel jutnak a cédulákhoz. Janás Ferenc ezt az állítást visszautasította.

Az MSZP jelöltje, Bánsághi Tamás - a IX. kerület jelenlegi alpolgármestere - az MTI-nek úgy reagált: a januári választáson a ferencvárosiak arról fognak dönteni, ki képviselje őket a parlamentben, és nem arról, hogyan dolgozott eddig a kormány.

Közölte: amikor Bácskai János azon sajnálkozik, hogy milyen tisztátlanságok vannak a kampányban, illetve az ajánlószelvények körül, akkor jó lenne, ha nem feledkezne meg arról, hogy a választási bizottsághoz több bejelentés is érkezett a Fidesznek kampánybeli viselkedését illetően.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását