2024. május 5. - Györgyi

Nem lesz megállapodás?

A biztosító társaságok képviselőinek részvételével újabb egyeztetés kezdődött a koalíciós pártok között az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról csütörtök délután, a Parlament épületében.
2007. szeptember 13. csütörtök 16:38 - Hírextra

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, MSZP-elnök és Kóka János SZDSZ-elnök mellett a tanácskozáson részt vett Horváth Ágnes jelenlegi és Molnár Lajos volt liberális egészségügyi miniszter, Kiss Péter kancelláriaminiszter, Csillag István volt liberális gazdasági miniszter, Mihályi Péter közgazdász, Horn Gábor koalíciós koordinációért felelős államtitkár, az SZDSZ ügyvivője, Gál J. Zoltán államtitkár, Draskovics Tibor, a kormányzati igazgatás összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter, Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője, Katona Béla frakcióvezető-helyettes és Kökény Mihály a parlament egészségügyi bizottságának szocialista elnöke.

Szabad demokrata forrásból a távirati iroda úgy értesült, hogy a csütörtöki egyeztetésen nem számítanak megállapodásra, de remélik, hogy az álláspontok mindenképpen közelednek majd.
Az SZDSZ ahhoz a három feltételhez ragaszkodik, hogy az átalakítással ne legyen monopolhelyzet a biztosítók között, a biztosítási egységek már működő rendszerhez igazodjanak és a magánbiztosítóknak megérje befektetni.

Az MSZP álláspontja szerint legyenek területileg egybefüggő régiók legyenek, amelyekben egy pénztár tevékenykedik, és ez fogadhatna biztosítottakat a területén kívülről is. A szocialisták javasolják az ellátási kapacitásokhoz igazodó területi egységek meghatározását, továbbá, hogy ezen területek a hatékonyabb működtetés érdekében azonos lakosságszámmal rendelkezzenek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását