2024. április 20. - Tivadar

Kétszáznál is több halott

Legkevesebb kétszázöt halálos áldozata van a palesztin területek ellen indított izraeli támadás-sorozatnak. Az izraeli légierő szombaton több hullámban, több tucat célpontot támadott meg a Hamasz irányítása alatt álló Gázai övezetben.
2008. december 28. vasárnap 07:40 - Hírextra
A nyugati világ szervezetei és politikusai a harc beszüntetésére szólították fel a feleket, miközben a nemzetközi sajtó a harcok kiújulásától tart a térségben.
Izraeli légicsapás

A támadásokat követően szemtanúk szerint az utcákon mindefelé holttestek és emberi maradványok hevertek. A mentőautók a mentők egymást érve hordták a túlélőket.

Az izraeli F16-osok két hullámban legalább harminc rakátát lőttek ki a városra. A robbantásokban Gáza rendőrfőnöke is életét vesztette. A város számos részét vastag fekete füst és por terítette be.
Izraeli légicsapás

A világ eközben aggódik, és az erőszak azonnali beszüntetésére szólított föl a feleket az Európa Unió, az ENSZ és Oroszország is. Az Egyesült Államok szerint a civilek életét meg kell kímélni, igaz, Washingtonban nem kérték Izraeltől, hogy függessze fel a Hamász rakétatámadásait megtorló akcióit. Az arab világ egységesen elítéte az izraeli támadást, támogatásáról biztosította a zsidó állam ellen küzdőket.

A gázai tűzszünet a múlt héten ért véget, minkét fél szerint a másik hibájából. Ezután a Hamász-fegyveresek több mint száz rakétát és gránátot lőttek ki izraeli területekre. Izrael már a hét elején jelezte: nem hagyja válasz nélkül a támadásokat.

"Van, amikor higgadtságra van szükség, és van, amikor harcra. Most a harc ideje jött el" - így kommentálta a mai támadássorozatot Ehud Barak izraeli védelmi miniszter. Azt mondta, folytatják a katonai akciót, és akár a Hamász vezetői is célponttá válhatnak.

A Hamász válaszul ismét rakétatüzet zúdított Izrael határ közeli településeire, és bosszúra szólította fel híveit.

"A mai izraeli tömegmészárlás után mindenkit biztosíthatok: minden eszközzel ellenállunk az izraeli agressziónak" - jelentette ki a Hamász szervezet szóvivője.
Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását