2024. május 23. - Dezső

Hatalmas a káosz

Az izraeli légierő folytatta támadásait a Hamász ellen a Gázai övezetben, hírügynökségi összesítések szerint a halottak száma meghaladja a 270-et.
2008. december 28. vasárnap 13:20 - Hírextra
Szemtanúk szerint az izraeli légierő reggel kilőtt egy tartálykocsit az egyiptomi határnál fekvő Rafah városánál. A jármű lángra lobbant, és a tűz átterjedt több környékbeli házra. A Hamász által ellenőrzött rádió szerint a támadásnak több halottja és sebesültje van, de ezt egyelőre nem erősítették meg gázai kórházi források.

Az izraeli hadsereg egyik szóvivője közölte, hogy a hadsereg folytatja akcióit a Hamász létesítményei ellen a Gázai övezetben, és vasárnapra virradóra támadást indított egyebek mellett a Gáza központjában lévő Rimal kereskedelmi negyed egyik mecsete ellen. Az izraeli rádió szerint a légierő közel húsz támadást indított az éjszaka.

Az izraeli rádióban idézett palesztin kórházi források közölték, hogy az utóbbi 24 óra leforgása alatt 271 palesztin vesztette életét az izraeli légi csapások következtében, a sebesültek száma pedig meghaladja a 800-at. A jelentés szerint a gázai kórházak nem képesek ellátni a sebesülteket, elegendő ágy hiányában sok sebesültet a földön ápolnak.

A zsidó állam - indoklása szerint - azért kezdte támadni a Gázai övezetet, hogy véget vessen az izraeli területek ellen irányuló rakéta- és aknavetős támadásoknak.

Közben a Biztonsági Tanács a Gázai övezetben zajló katonai hadműveletek azonnali beszüntetésére szólította fel a szembenállókat.

Neven Jurica, az ENSZ horvátországi nagykövete, a testület soros elnöke felolvasta a BT zárt ülésén elfogadott nyilatkozatot, amelyben a testület tagjai komoly aggodalmuknak adnak hangot a gázai helyzet elharapódzása miatt, és az erőszak azonnali beszüntetését sürgetik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását