2024. május 2. - Zsigmond

Zöld út Miskolc előtt

Zöld utat adott a kormány Miskolc integrált városrehabilitációs projektjének; az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-Magyarországi Operatív Programja kiemelt projektként támogatja a megyei jogú városok városrehabilitációs tevékenységét - tájékoztatta a
2008. december 27. szombat 11:49 - Hírextra
Veres László közölte: a régióban elsőként Miskolc önkormányzata nyújtott be projektjavaslatot a "belvárosi rehabilitáció I. ütemére", 5 milliárd 670 millió forintos beruházási költséggel, 4 milliárd 243,5 millió forintnyi támogatási igénnyel.

A projekt keretében a tervezett beruházások alapvetően a következő négy kategóriába sorolhatók: gazdasági, városi, közösségi és közszolgáltatási funkciók. Az önkormányzat a gazdasági célú beavatkozásokat a Miskolc Holding Zrt.-vel, a közösségi funkcióba tartozó beavatkozásokat pedig a belvárosi, illetve az Avasi Református Egyházközséggel konzorciumi partnerségben valósítja meg.
A tervek szerint a Széchenyi utca mentén gazdasági célú helyiségek, üzletek, irodák kialakítását támogatják majd, illetve mélygarázs építését a Szent István téren, ahol a közterületet is átalakítanák. Emellett szerepel például a programban a Szinva-parti sétány kiépítése, az Erzsébet tér rekonstrukciója, a Malomszög utca kiszélesítése, jó néhány hídépítés, zöldterület-rehabilitáció, az avasi református templom és temető kerítésének kialakítása, a Kossuth utcai református templom homlokzatának felújítása, és nem maradhat ki a sorból a Városháza épületegyüttesének komplex rekonstrukciója sem - ismertette a szóvivő.

Beszámolt arról is, hogy az önkormányzat városrehabilitációs projektjével párhuzamosan magántőke-beruházások is megvalósulnak a belvárosi akcióterületen, így összességében körülbelül 8 milliárd forint értékű fejlesztés realizálódik a kormány által támogatott projekt eredményeként.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását