2024. május 10. - Ármin, Pálma

Szocialista iránytű

Szociális iránytű címmel a győri önkormányzat tájékoztató füzetet adott ki, amely útbaigazítja a rászorulókat a különféle támogatásokról, szociális szolgáltatásokról, s azok igénybevételének mikéntjéről.
2008. december 26. péntek 13:19 - Hírextra
A kiadvány fő erénye, hogy konkrét kapaszkodót nyújt a tanácstalanoknak. Megtudhatják belőle, hová fordulhatnak gondjaikkal, milyen segítséget várhatnak és a támogatás megszerzéséhez mit kell tenniük.

A megfelelő intézményekhez, szervezetekhez irányítja a segítségre szorulókat a tájékoztató, amely egyebek között tartalmazza a rendszeres pénzbeni ellátások rendszerét. Ilyen az ápolási díj, az időskorúak járadéka, a lakásfenntartási támogatás, az adósságkezelési szolgáltatás. A gyermekekhez kapcsolódó szolgáltatások fejezete ismerteti a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság kritériumait, s a gyermekétkeztetés lehetőségeit.

Az alkalmi pénzbeni ellátások körében az átmeneti segélyről, a kamatmentes kölcsönről, a temetési segélyről kapnak tájékoztatást az olvasók. A kiadvány felsorolja azokat a kritériumokat is, amelyek az önkormányzati bérlakáshoz jutás, a kamatmentes kölcsönszerzés, illetve a nyugdíjasházi elhelyezés feltételei. Ezen túl közli az egymást követő korosztályok gondozási központjainak címét, telefonos elérhetőségét is.

A Szociális iránytű 53 ezer példányban jelent meg, terjesztői arra törekednek, hogy eljusson minden háztartásba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását