2024. május 2. - Zsigmond

Továbbra is Desjoyeaux vezet

Az után, hogy bő egy hete az élre állt, továbbra is a Foncia nevű hajót kormányozó francia Michel Desjoyeaux vezet a Vendée Globe földkörüli vitorlásversenyen.
2008. december 24. szerda 14:50 - Hírextra
A 2001/2002-es kiírásban győztes Desjoyeaux éllovas pozíciója nem kis teljesítmény, kevéssel a november 9-i rajt után ugyanis műszaki hiba miatt vissza kellett fordulnia, és a leggyorsabbakhoz képest csak mintegy negyvenórás hátránnyal kezdhette meg ismételten a versenyt. Igaz, ezzel egyben ki is maradt a Vizcayai-öböl térségében dúló viharból, ami a többieket igencsak megtépázta.

A második és harmadik helyen is két francia hajós - Roland Jourdain a Veolia Environnement-nal és Jean Le Cam a VM Matériaux-val - halad, mintegy 60, illetve csaknem 140 tengeri mérföldes hátránnyal. Szorosan követi őket negyedik honfitársuk, Sébastien Josse a BT fedélzetén.
A mezőny eleje Új-Zélandot elhagyva a Csendes-óceánon vitorlázik.
A verseny kezdete óta tizenkét hajó esett ki.

A hatodik Vendée Globe résztvevői, harmincan - köztük két nő - a franciaországi Les Sables d,Olonne-ból indultak, hogy kikötés nélkül teljesítsék a 43 ezer km-es távot a Jóreménység foka, Ausztrália déli partjai, valamint a Horn-fok mellett elhaladva.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását