2024. május 2. - Zsigmond

Jön Golden League második állomása

Jóllehet pénteken az atlétikai Golden League-sorozat csupán a második állomásához érkezik Oslóban, mégis a férfiaknál hatból két, míg a nőknél négyből egy számban már most biztosra vehető, hogy nem lesz olyan versenyző, aki megnyeri a fődíjat.
2008. június 5. csütörtök 15:52 - Hírextra
A nevezések alapján a Berlinben férfi 100 méteren első jamaicai Nesta Carter, a 400 m-en - meglepetésre - nyertes amerikai LeShawn Merritt, illetve a női 200-on győztes, szintén jamaicai Sherone Simpson nem indul a Bislett Games-en. Márpedig ahhoz, hogy valaki részesüljön az egymillió dolláros jackpotból, mind a hat viadalon nyernie kell.

Hét győztes - Augustine Choge (1500 m/1 mérföld), Bershawn Jackson (400 m gát), Huszein al-Szabi (távol), Tero Pitka:ma:ki (gerely), Pamela Jelimo (800 m), Josephine Onyia (100 m gát), Blanka Vlasic (magas) - ugyanakkor rajthoz áll Norvégiában, ám az előzetes esélyek alapján nehéz elképzelni, hogy az oslói viadal után mindannyian állva maradjanak a fődíjért.

A berlini meglepetésgyőztesek közül például a női 100 m gáton első Onyia újabb sikere igazi bravúr lenne a többek között a fedettpályás világcsúcstartó svéd Susanne Kallurt is felvonultató mezőnyben.

Az első viadal legnagyobb szenzációját a férfi 400 méter hozta, amelyen Merritt honfitársát, a távon évek óta egyeduralkodó Jeremy Warinert győzte le. Utóbbinak a visszavágásra ugyan nem lesz lehetősége, de egy győzelem minden bizonnyal jó hatással lenne rá a múlt heti sokk után.
Az első verseny GL-számainak győztesei:

férfiak:
100 m: Nesta Carter (jamaicai) - nem indul Oslóban
400 m: LaShawn Merritt (amerikai) - nem indul Oslóban
1500 m: Augustine Choge (kenyai)
400 m gát: Bershawn Jackson (amerikai)
távolugrás: Huszein al-Szabi (szaud-arábiai)
gerelyhajítás: Tero Pitka:ma:ki (finn)

nők:
200 m: Sherone Simpson (jamaicai) - nem indul Oslóban
800 m: Pamela Jelimo (kenyai)
100 m gát: Josephine Onyia (spanyol)
magasugrás: Blanka Vlasic (horvát)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását