2024. április 25. - Márk

Tizenhatezer doboz ajándék

Tizenhatezer cipősdoboz telt meg ajándékkal az országban az elmúlt három héten a Baptista Szeretetszolgálat "Tízezer gyermek Karácsonya - Cipősdoboz Akció"-ja keretében - közölte a szolgálat szerdán .
2008. december 24. szerda 13:00 - Hírextra
December 23-án este zárt be az utolsó budapesti gyűjtőpont, ahol az adományozók leadhatták ajándékaikat. A szolgálat munkatársai az elmúlt napokban azon fáradoztak, hogy karácsonyig minden címzetthez eljuthassanak az ajándékok.

December 22-én több mint 600 - főként nagycsaládban és nevelőszülőknél élő - gyermek vehette át ajándékát a Duna Palotában megrendezett "Cipősdoboz Gálán".

Az elmúlt hetekben ezer ajándék erdélyi, hatszáz pedig hajdú-bihari árva gyermekeknél talált már gazdára.

A legtöbb cipősdoboz ajándék az idén is Budapestről érkezett. De több mint ezer dobozt gyűjtöttek Dombóváron, Székesfehérváron, Győr és Pécs térségében is. Az ajándékozók legszívesebben 4 és 8 év közötti kislányoknak készítettek cipősdobozt. A fiúkat, a csecsemőket és a serdülőket kevesebben választották.

A Baptista Szeretetszolgálat közleményében köszönetet mond mindenkinek, aki az elmúlt hetekben szeretetével és munkájával hozzájárult ahhoz, hogy egy rászoruló kisgyermek számára örömtelibb legyen az idei karácsony.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását