2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Nagy fallosz a kirakatban

A varázslatos Afrika és a mesés Kelet. A világnak erről a feléről nézve ezek a vidékek a misztikus kultúrák, és a rejtélyes mesék szülőföldjének tűnnek. A kilencvenes évek közepétől megjelentek azok a boltok, melyek e két régió tárgyi kultúráját tették el
2008. december 23. kedd 13:25 - Pénzes Dávid
Karácsony előtt sokszor kerülünk kínos helyzetbe. Már ami az ajándékvásárlást illeti. Kínos, mert tisztában vagyunk azzal, hogy illene ennek meg annak beszerezni valami apróságot, de hogy mit, arról halvány fogalmunk sincs. Ilyenkor egészen addig bosszankodunk, míg bele nem botlunk az afrikai kütyük boltjába. Egyre több ilyen van, ezért egyre könnyebb a botlás.

Az ilyen boltok arról is megismerhetők, hogy bennük olyan mennyiségű áru van felhalmozva, hogy a vásárló csak szellemlényként lépheti át a küszöböt, teste már nem fér a polcok, állószobrok, plafonról lógó vásárfiák közé.

Ez azonban inkább előny, mint hátrány. A távoli rokonok vagy barátok megajándékozására pont az ilyen csecsebecse-túltengés a legmegfelelőbb helyszín. Az apró szobrocskák, melyek különböző pozíciókban ábrázolják Buddhát, vagy az állatokat formázó funkció nélküli faragványok, igazi meglepetések lehetnek. A hatalmas falloszú szobrokat persze lehetőleg ne tizenéves unokahúgunknak, vagy konzervatív főnökünknek csomagoltassuk be.

Nyakra-főre

A színes nyakláncok, csontból készült fülbevalók, fejékek egzotikusnak ható réz karkötők, csont ékszerek az első randi után kiváló kifejezőeszközök ébredező szerelmünk megvillantására. De több éves együttlét után is kiváló lehetőség, ha Maori, Tribal, vagy Kelta ékszereket vásárolunk.

Fiúknak megfelelő lehet egy kézimunkával készített füstölőtartó természetesen néhány doboz füstölővel kiegészítve, vagy egy indiai elefántot ábrázoló pipa – jóízű dohánnyal; egyedülállók számára jó ötlet egy mécsestartó erotikus táncot lejtő lánnyal az oldalán.

Nagy lakásban remekül mutathat a méternyi afrikai maszkot ábrázoló szobor, egy szőnyegen nyújtózó kígyó, vagy egy komodói (fa)sárkánygyík. Szüleink lakását pedig feldobhatjuk egy afrikai halászt ábrázoló műalkotással, vagy egy nonfiguratív kőszoborral is.

Nádbútor

Ha funkció oldaláról közelítünk, választhatunk bútorokat is. Igaz, ezek már szomorúbb nyomokat hagynak pénztárcánk belsejében. Mégis csodálatos ajándék lehet egy nádból font bútor, egy bambusz étkezőasztal, vagy egy igazi kézzel font perzsaszőnyeg. Az öröm könnyeit csalhatja szerettein szemébe egy nádból készült komód, egy fonott pamlag vagy hintaszék. Ha megengedhetjük magunknak, akár teljes ülőgarnitúrát is vásárolhatunk egyenesen Afrikából.

Nincsen olyan háztartás, ahol ne jönne jól egy kosár, vagy ládika, amibe bármit bel lehet tenni. Ezek a legkülönbözőbb méretben, színben, formában találhatók meg az ilyen jellegű boltokban. Nemcsak hasznos, de szép ajándék is. Barátnőnknek - enyhe célzásként - vehetünk gyönyörű keleti hastánc-ruhát, ezek között akár napokig válogathatunk. Ha kevésbé motivált, akkor török kendők garmadája közül választhatjuk ki a leghozzáillőbbet.

A ruhák egyébként is külön szekciót képviselnek az egzotikus boltokban: szinte nincs olyan ruhanemű, melyet ne találnánk itt meg. Idősebb hölgyeknek jó ötlet egy egyedi készítésű párna, vagy ágyhuzat, esetleg ágytakaró, de megfelelő lehet egy thaiföldi kézzel festett kaspó vagy váza. De bárkinek hangulatos ajándékká válhat egy festett lámpaernyős kínai papírláma.

Függesszünk!

Igazi meglepetés, ha a karácsonyfa alá függőágyat vagy függőszéket csomagolunk. A függőágy nem csak a kertbe és nemcsak nyáron használható pihenő eszköz. Szakemberek segítségével pár perc alatt felszerelhető lakásban is, és így kellemes órákat szerezhet az ünnepek alatt is az elfáradt tagoknak.

Az egzotikus, távoli tájak tárgyai kiváló lehetőséget adnak az ajándékozásra. Csak vigyázzunk, nehogy annyira beleszeressünk valamibe, hogy mások helyett inkább magunkat lepjük meg véletlenszerű hirtelenséggel!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását