2024. április 28. - Valéria

Gyurcsány lesz az új király?

A jövő tele van meglepetésekkel. Ám az okos ember mindenre felkészül. (Na, közhelyekből elég is.) A 2009-es évben történhet velünk jó és rossz dolog. Az alábbiakban ezeket próbáltuk meg csokorba gyűjteni. Így felkészülésünk teljeskörű lehet.
2008. december 23. kedd 19:22 - Pénzes Dávid
Az optimista

Gyönyörű havas január köszönt ránk. A hóesés nem okoz fennakadásokat sehol az országban, ám a hómennyiség elegendő ahhoz, hogy a fiatalok többsége sokat legyen a szabad levegőn. A kormány az ellenzékkel egyetértésben megrendszabályozza az autóközlekedést. Így Budapest belső kerületeibe csak az ott lakók, és a megkülönböztető jelzést használó járművek hajthatnak be.

A külső kerületekben életbe lép a páros-páratlan rendszámok rendszere: páratlan napon a páratlan a pároson a páros rendszámú autók közlekedhetnek csak. A város levegője három nap alatt Európa legtisztább és legegészségesebbjévé válik.

Egy rendelet értelmében a magyarországi tranzitszállítmányok 90 százalékát átirányítják a vasútra. ebből a vasút komoly bevételre tesz szert, így nyárra a vonatjegyek ára a felére leesik. Az ország közútjai járhatóbbak lesznek, kevesebb baleset történik, és környezetünk is kevésbé lesz megterhelt.

Az Európai Uniós választások a baloldal vereségét hozzák. E miatt Gyurcsány Ferenc hatalma megrendül, pártja lemondatja. Az új választások előtt futó kampányában civil szervezetek és a média olyan mérvű korrupciós összefonódásra derít fényt, melyben minden parlamenti párt lelepleződik. Így a választásokon egyik jelenlegi parlamenti párt sem indulhat, szerveződésüket feloszlatják.

A választási rendszert megváltoztatják. Nincsen többé pártlista, kizárólag egyéni képviselőkre szavazhatunk. A Parlament létszáma felére csökken.

A gazdasági válság megoldódik. A világ pénzügyi nagyhatalmai belátják, a föld fejletlenebb országait, és azok állampolgárait valamint az ásványkincseket túlzott mértékben használták fel önző céljaikra, ezért olyan új világrendet állítanak fel, melyben megszűntetik a modern gyarmatosításnak még a lehetőségét is. A teljes pénzügyi rendszer újjászületik, az országok adósságállományát eltörlik.

Irakban demokrácia lesz, Afganisztánban a tálibok leteszik a fegyvert és együtt viszkiznek az amcsi katonákkal. Kína áttér a minőségi áru gyártására. Putyin lemond, Obama nem eszik többet gyorsétteremben.

A pesszimista

Gyurcsány Ferencnek sikerül minden parlamenti képviselőt megvennie kilóra. Segítségükkel új alkotmányt fogadnak el. Az ország – sokak örömére – újra királyság lesz. A Gyurcsány-ház első uralkodója I. Fletó lesz. Az udvari bolond posztot Orbán Viktor kapja meg. A médiát betiltják, csak a királyt és annak családját dicsőítő anyagokat lehet leközölni.

A gazdasági válság hatására a világ számos országában lázongások törnek ki. Az zavargások elfojtásába a hadsereg is beavatkozik. Ez sok helyen polgárháborút idéz elő. Az egyre terjedő fegyveres konfliktusok nyomán a világ jelenlegi hatalmi rendje teljesen felborul. A világháború közeli állapotból Kína-Oroszország-Venezela-Irán szövetség jön ki jobban. Az Egyesült Államok teljesen elveszíti befolyását és vezető szerepét.

A háborúk nyomán a túlzott energiaigény miatt sohasem látott szintet ér el a környezetszennyezés. A Föld légkörének kényes egyensúlya felborul. Az előzetes jelentések szerint néhány évtizeden belül minden élet megszűnik a bolygón.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását