2024. május 2. - Zsigmond

Elfogták az erőszakoskodót

Elfogta a rendőrség azt a 32 éves budapesti férfit, aki a gyanú szerint metrómegállóknál figyelt ki 20-30 év közötti nőket, követte őket és a lakásukba bejutva az áldozatokat többek között vetkőzésre, orális szexre kényszerítette - mondta Bodnár Zsolt dan
2008. december 23. kedd 12:40 - Hírextra
A férfit hétfőn fogta el a rendőrség. Előző nap ismét követett egy nőt, a kiszemelt áldozat azonban nem engedte be a mögötte haladó férfit a kapun, majd értesítette a rendőrséget a gyanúsan viselkedő, bekötött fejű férfiról. Bodnár Zsolt az utóbbi momentum kapcsán elmondta, hogy az erőszakos bűncselekmények miatt többszörösen büntetett előéletű férfi korábban verekedésbe keveredett, ezért volt bekötve a feje, s ennek alapján találtak rá.

A rendőrség hét esettel hozta összefüggésbe a férfit, aki a sértetteket a Pöttyös utcai, az Ecseri úti valamint a Határ úti metrómegállóktól követte hazáig. A dandártábornok ismertetése szerint a támadó rendszerint fiatal nőket szemelt ki, akikről úgy vélte, hogy egyedül élnek. Több esetben úgy jutott be a lakásba, hogy azt hazudta az áldozatnak: egy biztosítótól érkezett és a szomszédnak szeretne üzenetet hagyni. Amikor a nő bement a lakásba papírért és íróeszközért, a férfi követte őt.

A gyanú szerint az első bűncselekményt május 4-én követte el, akkor a lakásba bejutva késsel fenyegette áldozatát, de a nő ellenállt, ezért a férfi rövid idő múlva távozott. Két nappal később a IX. kerületben egy másik nőt vetkőzésre kényszerített, ám a szomszéd megzavarta a történést, ezért a tettes elmenekült. A nyomozók szerint ezt követően a férfi egyre durvábbá és erőszakosabbá vált, az újabb bűncselekmények helyszíneiről már értékeket is magával vitt. Az egyik lakásból egy laptopot vitt el, amit a rendőrök a gyanúsított segítségével egy bizományosnál megtalálták.

Bodnár Zsolt elmondta, hogy a laptop megtalálásában való közreműködésen túl a férfi nem működik együtt a nyomozókkal, nem tett beismerő vallomást. Vannak olyan helyszínek, ahol sikerült az ujjlenyomatait rögzíteni, illetve a hét sértettből öt száz százalékosan, a másik kettő pedig nyolcvan százalékosan felismerte támadóját - tette hozzá.

A férfit többek között kényszerítéssel, magánlaksértéssel, szemérem elleni erőszakkal és kifosztással gyanúsítja a BRFK, a gyanúsított előzetes letartóztatásáról a bíróság a nap folyamán dönt.

Bodnár Zsolt felhívta a figyelmet arra, hogy a férfi mások sérelmére is elkövethetett hasonló bűncselekményt, ám a fiatal nők vélhetően szégyenérzetből az ilyen típusú eseteket nem mindig jelentik be a rendőrségen. A nyomozók további sértettek jelentkezését is várják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását