2024. május 3. - Tímea, Irma

Veres: 10 milliárd a BKV-nak

A BKV 10 milliárd forint kiegészítő támogatásban részesül az idei költségvetés egyensúlyi tartalékából - jelentette be a kabinet szerdai döntését a pénzügyminiszter a kormányszóvivői tájékoztatón.Veres János közölte: az összeget még a héten átutalják a Fő
2008. december 17. szerda 16:25 - Hírextra
Veres János közölte: az összeget még a héten átutalják a Fővárosi Önkormányzatnak, amely három napon belül a BKV-hoz juttatja.

A kormány döntött arról is, hogy a közlekedési miniszter és a pénzügyminiszter közreműködésével kezdődjenek tárgyalások, miként lehet a BKV-t közép- és hosszú távon más módon finanszírozni - mondta Veres János. Hozzátette: a következő napokban kezdik meg a megbeszéléséket, bízva abban, hogy 2009 elejére sikeresen fejezik be.

Kérdésre válaszolva a pénzügyminiszter leszögezte: egyedi döntést hozott a kormány a 10 milliárd forintos támogatásról. Hangsúlyozta azt is, hogy a költségvetésben idén és jövőre is szerepel az a több mint 30 milliárd forintos összeg, amelyből normatív módon finanszírozzák a BKV-t.

Arra a kérdésre, hogy ha a kormány 10 milliárd forintról döntött, akkor miért jelentett be Demszky Gábor 40 milliárd forintos állami támogatást, Veres János azt mondta, a főpolgármester arról beszélhetett, hogy tárgyalások kezdődnek a BKV finanszírozási kérdéseiről, ám ez a tárgyalás még nem zajlott le, így végleges összeget a kormány nevében egyelőre nem közölhet.

Demszky Gábor szerdán azt jelentette be, hogy megkapja a 40 milliárd forintot a főváros közlekedési cége az államtól. A főpolgármester azt is elmondta, hogy az állam és a főváros között nyolc hónapon át zajló egyeztetésnek köszönhetően született meg a négy pontból álló kormányhatározat, amelynek értelmében a BKV 10 plusz 30 milliárd forinthoz juthat.
A 10 milliárd forintot az állam a fővárosiak által befizetett személyi jövedelemadóból állja; a fővárosi önkormányzat átcsoportosítással juthat hozzá az összeghez - tette hozzá a főpolgármester.

A BKV - elsősorban - buszos szakszervezeteinek csütörtökre időzített sztrájkjáról Kocsis István, a cég vezérigazgatója annyit közölt, hogy bízik benne, az elkerülhető lesz az új események fényében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását