2024. május 11. - Ferenc

Göncz haladást lát

Göncz Kinga szerint a magyar-szlovák külügyminiszteri tárgyalásokon komolyan közeledtek az álláspontok abban, hogy szükség van olyan mechanizmusokra, rendszeres találkozásokra, amelyek segítenek részben a kölcsönös jobb megértésben, részben pedig abban, h
2008. december 16. kedd 06:35 - Hírextra
A magyar külügyminiszter a Magyar Televízió Az Este című műsorában hétfő este kifejtette: szlovák tárgyalópartnerével legfőképpen azt keresték, hogy a magas szintű találkozókon felmerült kérdésekre hogyan, milyen struktúrában, milyen mechanizmusokkal keressék a választ, tehát megpróbáljanak struktúrát teremteni a problémák megoldásához.

Ján Kubis a műsorban megerősítette Göncz Kinga szavait. Mint a szlovák külügyminiszter hangsúlyozta, a három közjogi méltóság találkozója után kellemesebb légkör alakult ki ahhoz, hogy párbeszédben találjanak megoldásokat állampolgáraik életének javítására. Ilyenek a gazdasági és szociális kérdések, továbbá a határ menti együttműködés és az infrastruktúra javítása, valamint az, hogy az emberek találjanak munkahelyet a másik országban is, ahogy ez megszokott az Európai Unió tagállamaiban.

Megemlítette a szélsőségesek problémáját és a kisebbségi kérdéseket is, amelyekben szintén keresték a nyitott kérdések megválaszolásának módjait.

A mai találkozó - mondta Kubis - ebből a szempontból pozitív volt. "Gyakorlati szintre juttatott el bennünket, hogy valóban próbáljuk megtalálni a mechanizmusokat ahhoz, hogy ha felmerül valamilyen probléma, akkor a dolgok ne fajuljanak politikai lövöldözéssé" - jelentette ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását