2024. május 6. - Ivett, Frida

Autistáknak épített otthont a Jánosik Kft.

Átadták az autista gyermekeknek, a Jánosik és Társai Kft által épített lakóotthont Miskolcon- jelentette be Jánosik Lajos, a kivitelező cég igazgatója. A Szimbiózis Kiemelten Közhasznú Alapítványnak állami támogatások elnyerésével és a szülői támogatások
2008. december 16. kedd 15:50 - Hírextra
Az ötszáz négyzetméteres épületben, egyszerre 12 gyermek hosszú távú elhelyezésére és hozzáértő nevelésére van lehetőség. Az év januárjában kezdett építkezés során a Szimbiózis Alapítvány újabb összegeket is el tudott nyerni az épület nagyobb mértékű kihasználtsága érdekében, így az eredeti terveket bővítve, sikerült a tetőtérben is újabb foglalkoztató helyeket kialakítani. Az épület mellett ősmagyar háziállatok elhelyezésére egy foglalkoztató istállót is építetettek pluszként.

Magyarországon mintegy százezer embert érint az autizmus problémája. Az ilyen fogyatékossággal élő emberek állapotán javíthat a megfelelő terápia, ezért fontos a korai diagnózis és a speciális ellátás. A tudomány jelenlegi állása szerint a sérülés egész életen át megmarad, de a megfelelő kezelés és képzés nagyon jelentősen javíthat az állapoton. Jánosik Lajos szerint a miskolci lakóotthonban olyan szakemberek felügyelete mellett élnek majd a gyermekek, akik kommunikációs és a rugalmas gondolkodást, viselkedést lehetővé tevő készségek fejlesztését tekintik életcéljuknak.
Forrás: PONT EZ
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását