2024. június 15. - Jolán, Vid

Kivonul Magyarországról az angol bankóriás

Leállítja lakossági hitelezését, három éven belül megszünteti magyarországi tevékenységét, és elbocsátja 282 dolgozóját a Hongkong and Shanghai Banking Corporation (HSBC) - adta hírül kedden az Index internetes hírportál.
2009. május 19. kedd 17:01 - HírExtra
A világ egyik legnagyobb pénzügyi csoportja megszünteti a lakossági hitelek értékesítését Magyarországon. A pénzintézet május 15-éig bezárta Magyarországon működő kilenc - három budapesti, illetve békéscsabai, debreceni, kecskeméti, miskolci, pécsi és szegedi - fiókját. A bank munkatársai az Indexnek elmondták: a továbbiakban ügyfeleiket elsősorban telefonon és postai úton szolgálják ki, a már benyújtott hiteligénylésekről pedig május végéig döntenek, új hiteligényléseket azonban nem fogadnak be.

A HSBC fokozatosan vonul ki Magyarországról, de tevékenységünket nem szüntetik meg, csak az értékesítéssel hagynak fel. "Az áruhitelek esetében partnerenként eltérő időpontban, szerződéses kötelezettségeinknek eleget téve fog megszűnni az értékesítés" - idézi a pénzintézet írásos válaszát az Index.

A teljes bezárást 2012-re tervezik, akkorra a jelenlegi 282 fős dolgozói állomány minden tagját elbocsátják.

A HSBC tavaly májusban jelent meg a magyar piacon a 2001-ben alapított Beneficial Magyarország Pénzügyi Zrt. felvásárlásával. A HSBC idén márciusban jelentette be, hogy felszámolja az Egyesült Államokban fogyasztói hitelnyújtási tevékenységét, és ez 6.100 fős leépítést jelent. A cég 2008-as adózás előtti eredménye 19,9 milliárd dollár volt, ez 18 százalékos csökkenés 2007-hez képest.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását