2024. május 16. - Mózes, Botond

Unió szerte él a 112

Bárhol legyen is vészhelyzet az Európai Unión belül, a 112-es egységes európai segélyhívószámot tárcsázva mindig közel a segítség.
2008. december 15. hétfő 17:00 - Hírextra
Mostantól Bulgáriában is az ország bármely pontjáról hívható a 112-es segélyhívószám, így sikerült megteremteni a teljes uniós lefedettséget éppen az ünnepek előtt, amikor uniós polgárok tömegei kelnek útra szeretteikhez, a hófödte lankákhoz, vagy épp a téli napfürdőzés reményében.

"Szép ajándék ez minden európai polgár számára, ráadásul soha jobbkor: ezekben a lázas hetekben sokan kerekednek fel más tagállamokba, hogy ott töltsék az ünnepeket" - mondta Viviane Reding, az Európai Uniónak az információs társadalom és a média kérdéseiben illetékes biztosa. Mint megállapította, az egyes tagállamokon belül még sok a tennivaló, de az első kitűzött célt - az egységesen elérhető segélyhívószám bevezetését - sikerült teljesíteni.

Azt, hogy a 112-es egységes európai segélyhívószám mára Bulgária teljes területéről is hívható, a balkáni ország elleni uniós jogsértési eljárás előzte meg, amelyet az EU "kormánya", az Európai Bizottság 2007 októberében indított. A "feloldozáshoz" nem csupán azt kellett megoldani, hogy a 112-es hívószám az ország egész területéről hívható legyen, hanem azt is, hogy e szám hívásakor a hívás helyét azonosítani lehessen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását