2024. április 26. - Ervin

Elegendő segítség ez?

A Zala megyei önkormányzat közalkalmazottai közül mintegy 2400 dolgozó vásárlási utalványt kap karácsonyra a fenntartótól - közölte csütörtökön a megyegyűlés elnöke az eltelt évet értékelő sajtóbeszélgetésen.
2008. december 11. csütörtök 10:15 - Hírextra
Manninger Jenő (Fidesz) ismertetése szerint az oktatási, szociális és egészségügyi ágazatban azok a dolgozók kapnak adómentes juttatást a megyétől, akiknek a munkahelye esetleg nem tudott hasonló év végi juttatást kigazdálkodni. Az oktatási és szociális szférában mintegy 900 dolgozó tízezer forintos utalványt kap, a megyei kórház 1500 közalkalmazottja pedig közel hétezer forintos juttatást vihet haza.
Az MTI kérdésére a közgyűlés elnöke elmondta: összességében 20 millió forintot meghaladó összeget juttatnak karácsony előtt az érintett közalkalmazottaknak.

Értékelésében Manninger Jenő a gazdálkodási kérdéseket érintve elmondta: az év elején 960 millió forintra tervezett hiány várhatóan kevesebb lesz, 300 millió forint körül alakul. A kedvezőbb adat a nagyobb illetékbevételnek és "pénzügyi műveleteknek" köszönhető, például annak, hogy a megyei közgyűlés kötvénykibocsátásának hozama is plusz bevételként jelentkezett.

A kedvezőbb gazdálkodási mutatók ellenére a közgyűlési elnök úgy látja: jövőre a hiány növekedni fog, nehézségeket jelent a közalkalmazottak csökkenő fizetése, de az örökösödési illeték részbeni eltörlése is apasztani fogja az évente másfél milliárdos megyei illetékbevételt.

Zalában főként a megyei kórház és az idősellátó intézmények fejlesztésére költöttek az idén, de a megye szerepét erősíteni igyekeznek a turisztika, a kultúra és a közművelődés területén.

Manninger Jenő kitért arra is, hogy egyelőre egyik frakciótól sem érkezett javaslat a megyei tisztségviselők javadalmazásának csökkentésére. Utalt rá, hogy két évvel ezelőtt már végrehajtottak egy olyan szervezeti átalakítást a megyei önkormányzatnál és a képviselők juttatásában, amellyel már akkor 40 millió forintot takarítottak meg, a megyegyűlés tagjai pedig azóta is kevesebbet kapnak, mint az előző ciklus idején.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását