2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Új vezetőedző a Győri ETO élén

A szerb Dragoljub Bekvalaccal megállapodott a Győri ETO FC labdarúgócsapata, a szerződés értelmében két és fél évig, azaz 2011. június 30-ig ő irányítja a gárda szakmai munkáját.
2008. december 10. szerda 20:18 - Hírextra
Klement Tibor, a győriek ügyvezetője az MTI-nek így indokolta Bekvalac szerződtetését:
"Úgy gondoljuk, a szerb szakember az eddigi eredményeivel bizonyította felkészültségét. Tudásával, tapasztalatával segíthet bennünket céljaink elérésében. Ezért esett rá a választásunk".

Az 56 éves Bekvalac idén nyártól októberig a Vojvodina vezetőedzője volt. Játékosként többek között az RFK Novi Sad, a Radnicki Sombor, a Vojvodina, az AIK Backa Topola és a Teteks Tetov együtteseiben futballozott - többnyire középhátvédként.

Edzői pályafutása során megfordult a Vojvodina, a Sutjeska Niksic, az OFK Beograd, az Obilic Beograd, a Hajduk Kula, a Bezanija Beograd és a Partizan Beograd csapatainál. Külföldön Bulgáriában a Liteksz Lovecsnél és a Beroe Stara Zagoránál dolgozott, Macedóniában pedig a Rabotnickivel bajnokságot és kupát nyert.

Bekvalac a múlt csütörtökön menesztett Egervári Sándort váltja a kispadon.
"Az együttesnek a magyar élmezőnyben lenne a helye, s nem is lehet más célom, ezt szeretném a csapattal elérni" - mondta az új szakvezető. "A kapus Szasa Stevanovic, valamint Zoran Supic és Bojan Brnovic is volt már a játékosom. Biztos vagyok benne, hogy tavasszal előrébb fog lépni a csapat, s ugyan nem szeretnék túl elbizakodottnak tűnni, de hiszem, hogy jövőre már nemzetközi szinten is produkálhat jó eredményeket az ETO. Bízom benne, hogy a Magyar Kupa révén erre lehetőségünk nyílik."

Bekvalac szerdán már el is kezdte a keret átalakítását: a tréner a klub irányítóival egyeztetve úgy döntött, hogy a fiatalítás jegyében a keretből távozik Kovács I Zoltán, Nikolov Balázs, Pintér Attila, valamint sportszakmai okokból Varga Zoltán kapus és az angol másodosztályú megkereséssel rendelkező Kovács II Zoltán. Eugene Fomumbod kölcsönbe Siófokra kerül.

Az eddigi edzőváltások a Soproni Ligában:
-----------------------------------------
augusztus 18., FC Fehérvár: Disztl László helyett Varga István
október 2., Diósgyőri VTK: Vágó Attila helyett Sisa Tibor
október 10., ZTE FC: Supka Attila helyett Csank János
november 8., 10., REAC: Aczél Zoltán helyett Nagy Sándor
december 4., 10., Győri ETO FC: Egervári Sándor helyett Dragoljub Bekvalac
december 5., BFC Siófok: Détári Lajos helyett Aczél Zoltán
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását