2024. május 14. - Bonifác

Sugárzás és egészségkárosodás

Két év alatt sem okozott egészségkárosodást egy kelet-ukrajnai járás lakóinál a sugárszennyezett környezet normális szintet közel harmincszorosan meghaladó radioaktivitása.
2008. december 10. szerda 08:12 - Hírextra
A Donyeck megyei Konsztantinovkai járás szabad ég alatti ipari hulladéktelepének környékén 2007 áprilisában fedezték fel a magas, óránkénti 700 mikroröntgen intenzitású radioaktív sugárzást, ami a normál érték huszonnyolcszorosa. A sugárszennyezés észlelését követően a közegészségügyi hatóság elrendelte a helyi lakosság egészségi állapotának fokozott ellenőrzését - írta kedden a Komszomolszkaja Pravda című napilap ukrajnai változatásnak online kiadása.

Larisza Guszeva, Donyeck megye közegészségügyi főorvosa a sajtónak elmondta, hogy a magas sugárzási szint észlelését követően az orvosok 25 ezer embert vizsgáltak meg abban a körzetben ahol az erős sugárszennyezést mérték, de egyetlen esetben sem találtak egészségkárosodásra utaló olyan jelet, amely összefüggne a fokozott radioaktív sugárzással. Az elmúlt fél év során nem fordult elő az egészségi állapot romlására vonatkozó panasz - tette hozzá.

A hatóságok által kezdeményezett vizsgálatnak máig nem sikerült kiderítenie, hogyan kerülhetett a hulladéktároló területére az erős radioaktív sugárforrás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását