2024. május 12. - Pongrác

Szabadulhatnak a beteg rabok

Humanitárius okokból és a börtönök költségeinek csökkentése érdekében az év végéig 2000 beteg és öreg rabot helyeznek feltételesen szabadlábra Délnyugat-Kínában.
2008. december 9. kedd 08:35 - Hírextra
Szecsuan (Sichuan) tartományban közel 5000 öreg vagy beteg rabot tartanak nyilván a különböző fegyintézetekben, akik közül sokan már önmaguk ellátására sem képesek - olvasható a Csengtu Sangpao (Chengdu Shangbao) csengtui napilapban.

Az elítéltek közül hamarosan harminchatot engednek majd szabadon, akik közül 14-en már annyira öregek, hogy más rabok gondoskodnak róluk.

A börtönlakók egészségügyi ellátását és kórházi költségeit is a büntetés-végrehajtási intézeteknek kell állniuk. Az egyik fegyintézeti tisztségviselő szerint egy rendszeres kórházi ellátást igénylő májbeteg rab több tízezer jüan (többszázezer forint) pluszköltséget jelent.

A feltételesen szabadlábra helyezett elítélteket, ha nincs senki, aki gondoskodjon róluk, idősek otthonában helyezik el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását