2024. április 26. - Ervin

Csatlakoznának a Reformszövetséghez

Csatlakozna a Reformszövetséghez a tiszteletbeli konzulok egyesülete, s erről levélben tájékoztatták a november végén az Országos Érdekegyeztető Tanácsban képviselt kilenc munkaadói szervezet vezetői, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint a
2008. december 9. kedd 06:10 - Hírextra
"Fontosnak tartjuk, hogy Magyarország rendelkezzen egy - politikától és pártoktól független, - választási ciklusokon átívelő, következetesen végrehajtott külügyi doktrínával, illetve az ország gazdasági növekedését alapjaiban befolyásoló külgazdasági stratégia megszülessen, és ennek megfelelően fejlődhessenek a szomszédos országokkal, illetve a konzuljaink által képviselt fejlett és fejlődő országokkal fenntartott kereskedelmi kapcsolatok" - áll a Magyarországon Működő Tiszteletbeli Konzuli Testület Egyesület hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Egyben jelzik: a szervezet elnöksége, Nyíri Iván személyében, volt elnökét bízta meg a Reformszövetséggel való kapcsolat koordinációjával.

A Reformszövetség olyan átfogó reformprogramot kíván kidolgozni, amely beépíthető a 2009-2013 közötti időszak társadalom- és gazdaságpolitikai programjaiba. A reformok bevezetésének célja, hogy a magyar gazdaság teljesítménye, a lakosság jövedelme és életminősége mielőbb felzárkózzon az Európai Unió átlagához, és elkerülhető legyen az ország további gazdasági lemaradása - mondta el szövetség megalakulásakor tartott sajtótájékoztatón Pálinkás József, az MTA elnöke.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a bejelentést követően üdvözölte a Reformszövetség megalakulását, amely szerinte az utóbbi évek egyik legjelentősebb szakmai szerveződése, mivel lehetőséget teremt az ország előtt álló kihívások széleskörű megvitatására. A kormány kész együttműködni mindenkivel, aki felelősséget érez

és vállal az ország jövője iránt - írta közleményében a kormányfő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását