2024. április 29. - Péter

140 millióval több jut a hajléktalanok ellátására télen

A téli hónapokban, novembertől márciusig, több mint 140 millió forint plusz forrás áll rendelkezésre a hajléktalanok ellátására - közölte Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára a kormányszóvivői tájékoztatón hétfőn.
2008. december 8. hétfő 12:55 - Hírextra
Az államtitkár hozzátette: az összesen 144 millióból a Közép-magyarországi régiónak közel 75 millió, a többi régiónak pedig mintegy 69 millió forint jut.

Az MTI-nek az államtitkár elmondta: a szaktárca a téli ellátás kiegészítő szolgáltatásai között plusz 35,5 millió forintot fordít a krízisautók működtetésére, étkeztetésre pedig 49, 5 millió forintot. Ebből az összegből Budapesten napi 1.400 adag, vidéken pedig napi 2.547 adag élelmet finanszíroznak.

Télen a betegszobai ellátásra 36,8 millió forintot fordítunk, ez Budapesten 65, vidékén 66 férőhelyet jelent - jelentette ki Korózs Lajos. Kiemelte: a krízisférőhely-finanszírozás 8,8 millió forintjából 77 férőhelyet alakítanak ki vidéken. Budapesten és Pest megyében a nappali melegedők hétvégi nyitvatartására 11 millió forintot, a téli ellátás-kiegészítőkre pedig 2,6 millió forintot fordít az állam - mondta az államtitkár.

Korózs Lajos kiemelte, hogy a hajléktalanok ellátását segítő két közalapítvány pályázati úton a téli költségeik fedezésére összesen 421 millió forintos központi támogatást kap. A Hajléktalanokért Közalapítvány így 191 millió forinthoz, az Összefogás a Budapesti Lakástalanokért és Hajléktalan Emberekért Közalapítvány pedig 230 millió forinthoz jut.

A nappali melegedőkben 5.000, az éjjeli menedékeken és átmeneti szállókon 6.500, a tartósan bentlakó intézményekben 800 férőhely áll a hajléktalanok rendelkezésére - mondta az államtitkár. Hozzátette: ezeknek a száma télen 1.000-1.200 férőhellyel nő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását