2024. április 26. - Ervin

Négyen is szeretnék a posztot

A pénteki határidőig Bakó Zoltán, Storcz Botond, Makrai Csaba és Szabó Attila adta be pályázatát a szövetségi kapitányi posztra a Magyar Kajak-kenu Szövetséghez - jelentették be az MKKSZ sajtótájékoztatóján.
2008. december 5. péntek 18:02 - Hírextra
Van olyan jelentkező, akit hétfőig hiánypótlásra kértek. Az elnökség - kiegészülve három régiós képviselővel - várhatóan már szerdán dönt, hogy ki lesz Angyal Zoltán utóda. Utóbbi a pekingi olimpia után jelezte, hogy szerződése lejártát követően (április 30.) nem kívánja tovább ellátni ezt a feladatot.

Bakó évekig Norvégiában dolgozott, legutóbb pedig itthon, Vereckei Ákos ötkarikás felkészülését segítette; Storcz háromszoros olimpiai bajnok kajakos, 2006-os visszavonulását követően utánpótlás-szakosztályt alapított Esztergomban, amely azóta is eredményesen működik; Makrai Gödön edző, az utóbbi esztendőkben az ifjúsági válogatott férfi kajak szakágát irányította; Szabó kenus tréner, korábban a Honvédban tevékenykedett, jelenleg pedig az MTK-ban dolgozik.

A pénteki eseményen a friss ötkarikás bajnok kenus, Vajda Attila neve felkerült az MKKSZ-ben található Bajnokok márványtáblájára, a sportoló pedig 1 millió forint plusz jutalmat kapott sikeréért a szövetségtől. A versenyző az összeget azon társai - Mike Róbert, Horváth Gábor, Tóth Márton, Makai Tibor és Fürdök Gábor - között osztja szét, akik segítették őt az olimpiai felkészülésben.

A márványtáblára azok neve kerülhet fel, akik olimpiai aranyérmet vagy legalább öt világbajnoki elsőséget szereznek az országnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását