2024. április 26. - Ervin

Magyar vendégház Szovátán

Átadják december 6-án azt a szovátai vendégházat, amellyel kapcsolatban népszavazás lesz december 21-én a Békés megyei Gádoroson.
2008. december 5. péntek 06:40 - Hírextra
A 80 millió forintba került, az önkormányzat által finanszírozott erdélyi projekt ellen korábban aláírásgyűjtés kezdődött, s ennek végeredményeként december 21-én a helyi lakosok véleményt alkothatnak a programról.

Prozlik László, a község polgármestere az MTI-nek csütörtökön elmondta: a tíz szobás ingatlan létesítése az önkormányzat részéről befektetés, hiszen bíznak abban, hogy az idegenforgalmi szempontból kiemelt helyen épült vendégházra fordított pénz megtérül.

A polgármester terveivel szemben ugyanakkor korábban aláírásgyűjtés kezdődött, s ennek eredményeként szavazniuk kell Gádoros lakosságának, egyebek mellett arról: tiltsák meg, hogy a település vezetése a közigazgatási határon túl befektessen. A lakosságnak arról is véleményt kell nyilvánítania, hogy eladják-e a már elkészült ingatlant.

A népszavazás kezdeményezője Jámborcsik László, független önkormányzati képviselő az MTI-nek korábban azt nyilatkozta, hogy ilyen célra nincs pénze a településnek.

A község eleinte 25 millió forintot fordított az építkezésre, ám amikor kiderült, hogy a teljes költség eléri a 80 millió forintot, kötvényt is kibocsátott a befejezés érdekében.

A népszavazás azonban - miután elkészült a beruházás - úgy tűnik okafogyottá vált, legfeljebb arról dönthetnek ugyanis a polgárok érdemben, hogy eladja-e az ingatlant Gádoros.

Prozlik László erről, magánvéleményét hangsúlyozva úgy nyilatkozott a távirati irodának, hogy a megvásárolt új autót is előbb ki kell próbálni, azután lehet dönteni a sorsáról.

A polgármester meggyőződése, hogy az új üdülőházat lehet gazdaságosan üzemeltetni, s így végül megtérül a község befektetése.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását