2024. május 8. - Mihály

Kétszer csapta Obamára a kagylót

Kétszer is letette a telefont a republikánus párti Ileana Ros-Lehtinen, akit Barack Obama megválasztott amerikai elnök hívott, hogy gratuláljon neki abból az alkalomból: újra kongresszusi képviselővé választották.
2008. december 5. péntek 07:17 - Hírextra
A miami képviselő nem hitte el, hogy valóban Obama hívja, azt gondolta, csak valamelyik rádióállomás akarja a bolondját járatni vele. Választókörzetének több dühös szavazópolgára is felhívta ezután, és azzal vádolta, hogy csak megjátszotta hitetlenkedését, mert nem akart beszélni a januárban hivatalba lépő elnökkel.

Végül a képviselő jót nevetett Obamával, miután hosszasan kérte bocsánatát a félreértésért.
"A lélegzetem is elállt attól, hogy a világ legnagyobb hatalmú embere hív, ezért letettem a telefont - kétszer is" - mondta Ros-Lehtinen. Obama már alig várja, hogy együtt dolgozhasson vele mint a külügyi bizottság rangidős, republikánus párti tagjával. Azért gondolta, hogy a hívás csak ugratás, mert úgy szokás, hogy egy magas rangú tisztségviselő hívása előtt egy beosztottja jelentkezik - tette hozzá.

"Mondtam neki: +Fiam, maga sokkal jobban tudja utánozni mások hangját, mint az a fickó a szombat esti élő tévéműsorban+, de erre csak nevetett, azt gondolta, viccelek. Győzködött, hogy tényleg ő a megválasztott elnök, mire én sok szerencsét kívántam neki, és mondtam, hogy most már leteszem a kagylót" - idézte vissza Ros-Lehtinen.

Pár perccel később Obama kabinetfőnöke, Rahm Emanuel hívta fel a képviselőt - miközben a megválasztott elnök is a vonalban volt -, és mondta, hogy nem tréfáról van szó.

"Én pedig azt válaszoltam, hogy persze, rendben van, én mindenkinél jobban szeretem az ilyen ugratásokat, és megtiszteltetésnek veszem, hogy engem választottak ki erre, de megint le fogom tenni a kagylót" - mesélte a képviselő.

Howard Bermannek, a külügyi bizottság elnökének kellett felhívnia Ros-Lehtinent, hogy meg lehessen győzni őt: valóban Obama szeretne vele beszélni. De a képviselő továbbra is nagyon kételkedő volt, arra kérte Bermant, hogy ha hívják, mondjanak valami olyat a bizottsággal kapcsolatban, amelyet csak annak tagjai tudhatnak.

Amikor végül Obama megint telefonált, Kubáról és Izraelről beszélgetett a miami politikussal, majd Ros-Lehtinen elmondása szerint azt mondta neki: "Ha bármikor el leszek telve magamtól, Michelle (a feleségem) majd biztos emlékeztet arra, hogy ön kétszer is letette a telefont, amikor hívtam."

Obama hivatala nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy az eset megtörtént.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását