2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Szekszárd nemet mondott

Nem fogadta el a szekszárdi közgyűlés csütörtöki ülésén azt a törvényességi észrevételt, amelyet a Dél-Dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal tett a taxik számának korlátozása miatt.
2008. december 4. csütörtök 15:30 - Hírextra
A hivatal az Alkotmánybíróság (Ab) 1994-es határozatára hivatkozott, amely szerint sérti a vállalkozás szabadságát a taxik számának korlátozása.

A fő érv a kifogással szemben az volt, hogy Szekszárdnak nincs elég közterülete további drosztokra. Mint Horváth István polgármester mondta, a városban 29 taxira van kapacitás.

Amreinné Gál Klaudia aljegyző szerint az önkormányzat kialakíthat további helyeket, ha nagyobb az igény. Haag Éva alpolgármester ugyanakkor úgy vélte: további jogi problémákat vet fel, ha az önkormányzat azért szedne pénzt, amit nem tud biztosítani.

A vitában elhangzott az is, hogy az észrevételt egy olyan szervezet, a regionális közigazgatási hivatal tette, amelynek megszűnését év végével ugyancsak az Ab mondta ki.

A közgyűlés úgy határozott, hogy egyeztetést kezdeményez a hivatallal és a taxisokkal a probléma megoldásáról.

Ács Rezső, a város gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere korábban az MTI-nek azt mondta: túl sok a taxis Szekszárdon. A város közgyűlése 2006-ban úgy döntött, hogy amíg az engedélyek száma nem csökken harminc alá, nem adnak ki újabbakat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását