2024. május 14. - Bonifác

Obama beiktatását a hírességek is látni akarják

Opray Winfrey, az amerikai beszélgetős show-k királynője kibérli a Kennedy Center operatermét Washingtonban Barack Obama elnök beiktatására, de rajta kívül olyan hírességek is jelen lesznek a január 20-i eseményen, mint Tom Hanks, Bruce Springsteen és Spi
2008. december 4. csütörtök 09:30 - Hírextra
Oprah közölte, hogy napi show-ja a beiktatás hetén Chicagóból a fővárosba, Washingtonba költözik; az adásokat a Potomac partján fekvő híres Kennedy előadóművészeti központból fogják sugározni. Oprah már kezdettől kiállt Obama jelöltsége mellett, több kampányrendezvényén is fellépett.

Tom Hanks kétszeres Oscar-díjas színész közölte: ő is jelen lesz Obama beiktatási ünnepségén, még akkor is, ha nem kap helyet az első sorban, vagy le sem tud ülni.

"Majd ott leszek valahol hátul (...) leülök a Lincoln emlékmű lépcsőire és a távolból figyelem az eseményt egy kivetítőn" - mondta. "Még sosem voltam elnöki beiktatáson, és végre valaki, akire szavaztam, nyert, ez többnyire nem így történt az életemben" - fogalmazott. Hanks már májusban Obamát támogató videót helyezett el a MySpace portálon; dicsérte a demokrata politikus jellemét és jövőképét, azt, hogy Obama "tisztessége és odaadása egyesít bennünket, ahogy ez történt Franklin D. Roosevelt, Harry Truman és John F. Kennedy, sőt Ronald Reagan esetében is".

Bár Obama beiktatási ünnepségének részletei még javarészt tisztázatlanok, az már biztos, hogy január 20-án Washingtonban lesz más hírességek mellett Bruce Springsteen és Will.i.am Emmy-díjas hip-hop zenész, továbbá Anne Hathaway, Spike Lee, Tim Robbins, valamint Maggie Gyllenhaal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását