2024. április 29. - Péter

Nyugdíjas balhé a pénztáraknál

A romániai Brassó és Kolozs megyében szinte verekedésbe torkollott a gyógyüdülési beutalóra vágyó nyugdíjasok tülekedése a nyugdíjpénztár megyei kirendeltségei előtt, mivel szinte mindegyikük nyáron akar üdülni.
2008. december 4. csütörtök 15:08 - Hírextra
Nyugdíjasok százai vették ostrom alá a minap a Kolozs megyei nyugdíjpénztárt, hogy biztosak legyenek abban, megkapják a gyógyüdülési beutalót, amely kovásznai, herkulesfürdői (Baile Herculane), félixfürdői (Baile Felix) vagy éppen tusnádfürdői (Baile Tusnad) ingyenes kezelésre jogosítja fel őket 2009-ben - olvasható a kolozsvári Krónika napilap internetes kiadásában. Sokan már hajnali három órakor megérkeztek a kolozsvári intézmény elé, miközben a pénztár alkalmazottai 7 órakor kezdenek dolgozni. Olyanok is akadtak, akik már előző este odamentek és reggelre hatszáz fős "sorrendet" állítottak össze maguknak. Ennek ellenére tülekedés alakult ki, az intézmény őreinek közbelépésére is szükség volt.

Hasonló helyzet alakult ki Brassó megyében is. Szintén mintegy hatszáz nyugdíjas sereglett össze már előző éjjel, ők is csináltak érkezési sorrendet, ám a 7 órai nyitáskor már senkit nem érdekelt a lista, a zömmel amúgy is fájós lábú nyugdíjasok egymás lábára taposva próbáltak bejutni az épületbe.

Ugyanígy jártak Iasi, illetve Dolj megyében is. A legnagyobb gondot azonban a Bákó megyei nyugdíjasok okozták a rendfenntartóknak. Ott már mintegy ezer nyugdíjas éjszakázott a nyugdíjpénztár előtt, a keddi nyitáskor pedig a csendőrök beavatkozására is szükség volt, hogy megakadályozzák a nyugdíjasok tömeges "épületostromát".

Angelica Mihail, a romániai országos nyugdíjpénztár kommunikációs igazgatója szerint azért tolonganak már az első napokban a nyugdíjasok, mert többségük nyáron szeretné igénybe venni az egészségügyi ellátást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását