2024. április 20. - Tivadar

Orosz zászlót minden ablakba!

Ötezer orosz állami zászlót készülnek szétosztani ukrajnai oroszbarát aktivisták a Krím-félsziget lakói között az Orosz zászlót minden ablakba! elnevezésű akció keretében.
2008. május 5. hétfő 10:18 - Hírextra

Az orosz lobogókat a régióban működő Proriv (Áttörés) ifjúsági mozgalom kezdeményezésére a nagyobbrészt orosz ajkú félsziget kilenc városában osztják szét. A szervezet az orosz zászlók terjesztését a helyi lakosság körében még a múlt évben elkezdte, válaszul Volodimir Ogrizko ukrán külügyminiszternek arra a kijelentésére, hogy Oroszország visszaél állami jelképeinek használatával Szevasztopolban (az orosz fekete-tengeri flotta állomáshelyén).

A mostani zászlóterjesztő akció a múlt évinél jóval nagyobb szabású lesz, mert a kezdeményezéshez csatlakozott az Orosz Közösség nevű szervezet is - nyilatkozta vasárnap Nagyija Poljakova, a Proriv vezetője a Novij Region szimferopoli lap internetes kiadásának. Elmondása szerint az orosz zászlók első ezer darabját Szimferopolban osztják ki szerdán, arra kérve a lakosokat, hogy a lobogókat helyezzék az utcára néző ablakokba. Azt is közölte, hogy az akció idején a nagyváros legmagasabb épületére egy 35 négyzetméteres alapterületű orosz zászlót vonnak fel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását