2024. április 27. - Zita

Építmény-adó hátralékban a Nemzeti Színház

Az SZDSZ ferencvárosi szervezete elítéli a Nemzeti Színház 103 milliós építményadó-hátralékával kapcsolatos, a helyi MSZP és Fidesz által megszavazott képviselő-testületi döntést, álláspontja szerint az ellehetetleníti a kerületben működő "emblematikus ku
2008. december 4. csütörtök 15:01 - Hírextra
"Az MSZP és a Fidesz nyílt, kultúraellenes fellépését az SZDSZ Ferencvárosi Szervezete mélységesen elítéli, huszonegyedik századi könyvégetésként értékeli, szégyennek tartja a hazai színházi élet amúgy is nehézségek között tevékenykedő szereplői, alkotói, az egész művésztársadalom előtt" - tartalmazza az MTI-hez eljuttatott sajtóanyag.

A részvénytársasági formában működő Nemzeti Színház 103 millió forinttal tartozik a kerületnek.
Gegesy Ferenc független polgármester - áthidaló megoldásként - előterjesztésében 50 millió forint elengedését, és a további 53 millió forint részletekben, több év alatt teljesítendő kifizetését javasolta. Ezt azonban az összegzés szerint a képviselő-testület szocialista és fideszes képviselői - MSZP-s indítványra - egyöntetűen elutasították. E helyett 50 millió forint egyösszegű befizetését és a fennmaradó 53 millió forint részletfizetéssel történő behajtását szavazták meg. A polgármester indítványát mindössze a három SZDSZ-es képviselő támogatta.

A szerdai "szavazás egyértelműen megmutatta, mi a viszonya a kultúrához az e tárgyban egymás mellé felsorakozó két nagy pártnak, a ferencvárosi antikulturális nagykoalíciónak" - áll az SZDSZ sajtóanyagában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását