2024. május 4. - Mónika, Flórián

Mégis lesz 4-es metró?

A Bamco konzorcium megkapta az engedélyt a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól(NKH), így napokon belül újraindulhat a munka a módosított tervek szerint a Szent Gellért téri állomásnál - közölte a DBR Metró Projekt Igazgatóság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.
2008. december 4. csütörtök 22:28 - Hírextra
Pető Szabolcs emlékeztetett arra, hogy a konzorciumot még augusztusban kötelezte az NKH a munka leállítására, mivel nem rendelkezett engedéllyel a menet közben megváltoztatott tervekre. A tervek módosítását - technológiaváltást - a Bamco kezdeményezte, mert késésben volt - tette hozzá.

A szóvivő szerint a Bamco hamarosan felveszi a munkát, de az ünnepek alatt újra leáll majd. Az első - déli pajzs - december végén érheti el a Szent Gellért téri állomás dobozszerkezetét, de azon áthaladni csak akkor tud, ha az állomás belső falazatát befejezi, mert az elengedhetetlen a Műszaki Egyetem CH épületének állagmegóvásához.

Pető Szabolcs közlése szerint az első fúrópajzs januárban törhet be a 4-es metró Szent Gellért téri állomására. A déli pajzs jelenleg mintegy 100, az északi pedig 200 méterre van az állomástól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását