2024. május 4. - Mónika, Flórián

A jegybank meghívó nélkül is elmondja véleményét

A Magyar Nemzeti Bank képviselői a Fidesz által "a Magyar gazdaság növekedési lehetőségei, kamathelyzet, kamatkilátások" címmel kezdeményezett csütörtöki megbeszélésre sajnálatos módon nem kaptak meghívást, így arra sem volt lehetőség, hogy a jegybank áll
2008. december 4. csütörtök 19:35 - Hírextra
Mondta Iglódi-Csató Judit, a Magyar Nemzeti Bank szóvivője az MTI-nek, hangsúlyozva: a jegybank nyitott minden párbeszédre, amelynek a célja a magyar gazdaság stabilitásának fenntartása, fejlődésének támogatása.

Iglódi-Csató Judit annak kapcsán nyilatkozott az MTI-nek, hogy a Fidesz és a gazdasági élet egyes szereplői csütörtökön találkoztak, és megbeszélésükön egyetértettek a kamatcsökkentés szükségességében. Ugyanakkor Varga Mihály, a Fidesz alelnöke szerint elhangzott az is, hogy a jegybank az elmúlt hónapokban több hibát vétett, és nem készült fel a válság kezelésére.

Varga Mihály sajtótájékoztatóján azt mondta: azért hívták össze a találkozót, mert az elmúlt hetekben éles vita alakult arról, hogy helyes volt-e a monetáris politika döntéseinek iránya. A megbeszélésen ott volt többek között Futó Péter, a Magyar Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke, Tolnay Tibor, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke, Wáberer György, Leisztinger Tamás, Tolnay Lajos, és Széles Gábor nagyvállalkozók, Nyúl Sándor, a TriGránit Zrt. vezérigazgatója, Járai Zsigmond volt jegybankelnök és Albrecht Ottó, a Cashline Értékpapír Zrt. elnöke.

Iglódi-Csató Judit kiemelte: "A Magyar Nemzeti Bank nyitott minden párbeszédre, amelynek a célja a magyar gazdaság stabilitásának megőrzése és fejlődési lehetőségeinek megvitatása".
A szóvivő hangsúlyozta: az MNB, ahogyan eddig is, a jövőben is kész a párbeszédre minden, az ország gazdasági helyzetének javításában együttműködésre kész féllel.

Elmondta: a jegybank a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvényben foglaltaknak megfelelően, független intézményként hozza meg döntéseit. Tevékenységéről, döntéseiről, azok indokairól rendszeresen tájékoztatja a nyilvánosságot.

A Magyar Nemzeti Bank, ahogyan eddig is, a jövőben is mindent megtesz azért, hogy törvényes feladatainak megfelelően támogassa az ország stabilitásának fenntartását és fejlődését - mutatott rá Iglódi-Csató Judit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását