2024. május 8. - Mihály

Tiltakoznak a hulladéklift ellen

Hulladékliftet akar építeni a ferencvárosi önkormányzat a Budapesti Corvinus Egyetem és a nagyvásárcsarnok közé, de sem a diákok, sem az oktatási intézmény tanárai nem kérnek belőle. Ezért tüntetést szerveztek mára a már meglévő munkagödörhöz, hogy nyomat
2008. december 3. szerda 07:11 - Hírextra
Sem az egyetemet és a diákokat, sem a lakosságot nem tájékoztatták idejében a kényszerűségből megépítendő hulladékliftről - állította a lapnak nyilatkozó, a demonstrációt másodmagával és a hallgatói önkormányzat támogatásával szervező Illés Szabolcs elsőéves hallgató.

"Az egyetemi ifjúság szeretné elérni, hogy vagy tartsák meg az eddigi hulladékszállító alagutat, s ezzel együtt a 2-es villamos is eredeti nyomvonalán járjon, vagy találjanak alternatív helyszínt, s építsenek új alagutat a rakpart és a vásárcsarnok közé" - mondta a főszervező.

Illés Zoltán környezetvédelmi szakpolitikus a Magyar Hírlapnak nyilatkozva arra emlékeztetett, hogy Magyarország nemcsak ratifikálta, hanem törvénybe is foglalta az aarhusi környezetvédelmi egyezményt, amely az információhoz jutás jogáról és a tájékoztatás kötelességéről intézkedik. Ezt a törvényt sértette most meg a IX. kerület, hiszen nem vonta be a döntéshozatalba az érintett felsőoktatási intézményt - olvasható a lapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását