2024. április 18. - Andrea, Ilma

Legális kölcsön a segélyen élőknek

Egy tervezet szerint 10 ezer és 200 ezer forint közötti kölcsönhöz juthatnak azok a rászorulók, akik az „esélyek bankjától” kérnek anyagi segítséget. A részleteken szocialista képviselők dolgoznak - írta a szerdai Népszava.
2008. december 3. szerda 07:15 - Hírextra
Juhászné Lévai Katalin a lapnak elmondta, céljuk, hogy néhány tízezer forint tartozással senki családja, lakhatása ne kerüljön veszélybe uzsorakölcsön miatt. A pénzügyi alapot állami forrás és adományok biztosítanák. Magánszemélyek egy bankszámlára bármekkora összeget fizethetnének, így jogosulttá válnának a minimális kamatú kölcsönre. De nemcsak a befizetők vehetnék igénybe a szolgáltatást, hanem a szegénységben élők is.

Juhászné Lévai Katalinék azt szeretnék, ha jövő júniusra elkészülne a tervezet, így 2009 őszén indulhatna a program.

Egy másik megoldást Kovárik Erzsébet, a szociális minisztérium szakállamtitkára ismertetett korábban: szociális számlát vezetne be a kormány, a Magyar Államkincstár által vezetett szociális transzferek, vagyis a gyes, a gyed, a családi pótlék és az ápolási díj erre érkezne. Ez tenné lehetővé a szociális kölcsön igénylését, a törlesztést ugyanis ezekből az összegekből vonnák le. Egy harmadik elképzelés szerint piaci kamatozású, 5-10 ezer forintos kölcsönt vehetnének föl a szegénységben élők - olvasható a lapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását