2024. május 2. - Zsigmond

Csütörtökön is folytatódik a BKV-sztrájk

Jelentős fennakadásokat okozott a főváros közlekedésében szerdán is a BKV sztrájkja, a munkabeszüntetés csütörtökön folytatódik.
2010. január 13. szerda 23:59 - HírExtra
A BKV-s munkavállalókhoz a vasutasok is csatlakoznak és sztrájkot hirdettek csütörtök hajnali 4 órától 8-ig, így a vonatközlekedés is bizonytalan lesz. Nemes Gábor, a BKV-s sztrájkbizottság szóvivője a szerdai egyeztetést követően közölte, hogy nem született megállapodás a BKV menedzsmentje és a szakszervezetek között a kollektív szerződésről, ezért folytatják a kedden kezdődött, határozatlan idejű sztrájkot. A tárgyalások csütörtök délelőtt folytatódnak.

Délután 43 vonalon volt buszközlekedés, e járatok jelentős részén az alvállalkozók üzemeltetnek buszokat. Jelentős fennakadások vannak a villamosok közlekedésében: csak az 1-es, a 2-es, a 6-os, a 41-es villamosok szállítanak utasokat. A 14-es villamos várhatóan 17.00 óra és 22.00 óra között közlekedik az angyalföldi kocsiszín és Káposztásmegyer között.

Szerdán a BRFK és a Főpolgármesteri Hivatal azt közölte, hogy kizárólag rendőri jelzésre használható a buszsáv a sztrájk idején. Délelőtt a főváros több pontján - így a Gyáli útnál és a Nagykőrösi útnál, az M5-ös autópálya bevezető szakaszánál, a Hegyalja útnál és a József Attila utcánál is - ráengedték a járművezetőket a buszsávokra. Arra a kérdésre, hogy a kamerákkal figyelt buszsávokon haladókat megbüntetik-e, a BRFK szóvivője azt mondta: naplózzák, hogy mettől meddig és mely sávok használhatók rendőri jelzés mellett. Akik ebben az időszakban használják a buszsávot, azok nem követnek el szabálysértést, minden más esetben a KRESZ szabályai az irányadók.

Reggel egy buszsávban közlekedő személyautó ütközött össze egy kanyarodni szándékozó teherautóval a Hűvösvölgyi úton. A balesetben csak anyagi kár keletkezett. A személyautó sofőrje arra hivatkozott a rendőröknek, a reggeli órákban a rádióban hallott arról, hogy amennyiben a kocsiban a sofőrön kívül még két ember tartózkodik, használható a buszsáv.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

heimsharp
2010. január 14. 08:25
Kedves soförök!Miért köpködnek,lögdösödnek,?ez is a sztrájkhoz tartozik?verekedni is fognak?Egyenek igyanak kártyázanak nyugodtan tovább és hagyják békén azokat az embereket akik segiteni akarnak azoknak akik el akarnak jutni éh bérér munkahelyükre,korházba beteg családjukhoz,nincs pulyka pénzük, nincs utazásikedvezményük sem nekik sem a családjuknak, drága pénzért megvett jeggyel a zsebükben fagyoskodnak a megállokban várva a buszt ami nem jön.Kártyázanak tovább csak ne köpködjenek!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását