2024. március 29. - Auguszta

Kikaptunk a románoktól

A magyar női kézilabda-válogatott 27-21-re kikapott a román csapattól a macedóniai Európa-bajnokság első fordulójában.
2008. december 3. szerda 21:55 - Hírextra
A csoport, 1. forduló:
Románia-Magyarország 27-21 (11-9)
---------------------------------
gól: Neagu, Lecusanu, Manea 5-5, Ardean-Elisei 4, Maier, Fiera 3-3, Amariei 2, illetve Görbicz, Tomori 5-5, Szamoránsky, Szűcs, Hornyák 2-2, Balogh, Vérten, Szucsánszki, Vincze, Kovacsicz 1-1

Elsietett támadások vezették be a két csapat első összecsapását, a románok szereztek vezetést a 4. percben. Dinu remekül védett, a magyarok csak 0-3 után találtak be először a 7. percben. Nőtt a különbség, majd 7-3 után két Pálinger-hárítást követően szorosabb lett az állás. A rivális a rövid hullámvölgy után megint felpörgött, és visszaállította négygólos előnyét.

A 20. percben, 9-5-nél időt kértek a magyarok, és Imre Vilmos szövetségi kapitány több poszton cserélt. Ez bevált, mert 9-8-nál már a románok próbálták rendezni soraikat. A magyarok előtt többször felcsillant az egyenlítés lehetősége, ám a fontos akciók rendre elhaltak.

A fordulást követően potyogtak a gólok, mégpedig felváltva, és amikor Görbicz egyenlíthetett volna, a bal kapufára dobta a büntetőt. Így aztán 15-14 után 19-14 lett. A magyar védekezés gyenge volt, sok gólt szereztek a románok. Ráadásul Vérten bal bokája megsérült, és nem tudta folytatni a játékot.

Az utolsó negyedóra 22-16-ról és Szucsánszki kimaradt büntetőjével indult. 23-16-nál megint időt kért Imre Vilmos. Tomori duplázott, majd kiállították. Később - immár emberelőnyben - 24-20-ra módosult az állás, de már csak négy perc volt hátra. Ekkor Ardean-Elisei kétszer villant, és eldöntötte az összecsapást.

Imre Vilmos:
"Rengeteg helyzetet hagytunk ki és sok technikai hibánk volt. Ezen kívül ki kell emelni a román kapus, Dinu teljesítményét. Feltétlenül javítani kell az átlövések és a ziccerek kihasználásán. Benne volt, hogy vereséggel rajtolunk, mert a rivális nagyon erős, de ennél jobb játékot vártam."
A magyarok a "halálcsoportban" két nap múlva a dánokkal találkoznak. A kvartettből az első három jut a középdöntőbe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását