2024. április 26. - Ervin

Hamisítások elleni fokozott küzdelem

- Növelni kell a lakosság tudatosságát a hamisításokkal szemben - mondta Kondorosi Ferenc, az "Új rend és szabadság" programért felelős kormánybiztos, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) elnöke, a testület idei esztendőt lezáró ülése után.
2008. december 3. szerda 12:36 - Hírextra
Kondorosi Ferenc elmondta, hogy három, a 2009-es év munkájában is fontos területet emeltek ki a testület munkájában. Ezek: az élelmiszerhamisítás, a gyógyszerhamisítás, illetve az állatgyógyászati készítmények és növényvédő szerek hamisításának megelőzése és az ezzel kapcsolatos jogszabályi környezet és joggyakorlat felülvizsgálata. Ugyancsak prioritásként kezelik jövőre a kreatív- és informatikai iparágakban, a szerzői jogi jogsértések elleni hatékony fellépés eszközrendszerének kidolgozását is.

A szakmai jogalkotói munkát szemléletformálással egészítik ki, mivel fontos céljuk, hogy a hamisítás jelensége kerüljön be a köztudatba, és nőjön a hamisítás elleni lakossági elkötelezettség - mondta Kondorosi Ferenc.

A tudatosság növelésnek több szintjét célozzák meg - tette hozzá. A lakosság körében - különösen a fiatalok problémaérzékelésének kialakítása érdekében - fokozzák a felvilágosító munka hatékonyságát. Ugyanakkor az üzleti élet szereplőinél és a társhatóságoknál is fontos a tudatos fellépés a hamisítás ellen. Kiemelte, a bírók és ügyészek szakmai, speciális képzésének jelentőségét.

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület 2008 márciusában alakult, munkájában hat minisztérium, három hatóság, és tíz szakmai, érdekvédelmi szervezet vesz részt.
Forrás: Pont Ez
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását