2024. május 4. - Mónika, Flórián

Egymillió csillag ragyog fel

Magyarországon a szolidaritás egy millió csillaga idén december 7-én ragyog fel először, és egy héten keresztül nap mint nap arra figyelmeztet, hogy vannak nálunk sokkal szegényebb emberek, akiknek napi megélhetési gondjaik vannak; figyeljünk rájuk, segít
2008. december 3. szerda 13:50 - Hírextra
Az akció 1998-ban Franciaországból indult, hogy meghódítsa az európai kontinenst. 1999 karácsonyán elsőként Spanyolország, Németország és Svájc csatlakozik a kiemelkedő programhoz. A Caritas Europa 2005-től, a Caritas Internationalis pedig 2006-tól vesz részt önállóan ebben. Mára az akcióban összesen 12 ország vesz részt.

A szolidaritási akció célja minden országban közös: az összetartozás szellemének erősítése, az emberi szolidaritás érzésének erősítése. Figyelemfelhívás a társadalom peremére szorultak felé.
A régiek úgy tartották: valahányszor lehull egy csillag, meghal valaki a Földön. És valahányszor fellobban egy csillag fénye, szeretet gyúl egy emberi szívben... Ezt a fényt egy gyertya jelképezi. Mnden egyes gyertya a Karitász kiáltása az elesettekért, az idősekért, a betegekért, a rászorultakért.

Az országos akcióban a katolikus egyház nyolc egyházmegyei karitász szervezete vesz részt. Így a szolidaritás fényei gyúlnak az egri, a szegedi, a pécsi, a kaposvári, az esztergom-budapesti, a székesfehérvári, a veszprémi, a szombathelyi egyházmegyék területén a különböző falvakban és városokban december 7 – 14 között.

A gyertyáért felajánlott adományból a Karitászt Támogató Alapítvány élelmiszercsomagokat készít, melyet a szegények támogatására fordít.
Forrás: Hírextra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását