2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Új szívkatéteres labort adtak át

Új szívkatéteres labort és a hozzá tartozó betegszobát adtak át kedden a fővárosi Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben; az állami beruházás 373 millió forintba került.
2008. december 2. kedd 14:25 - Hírextra
Ofner Péter, az intézet főigazgató főorvosa a sajtótájékoztatón elmondta, az országban ez a berendezés jelenleg az egyetlen kétirányú, digitális detektoros hemodinamikai röntgen, amely mind a gyermekek, mind a felnőttek katéteres kezelésénél alkalmazható.

A professzor beszámolt arról is, hogy a berendezés segítségével olyan billentyűhibákat is tudnak gyógyítani, amelyek korrigálásához eddig a mellkas megnyitására, nagy szívsebészeti beavatkozásra volt szükség.

Székely Tamás egészségügyi miniszter elmondta: a minisztérium a labor üzembe helyezését nagy lépésnek tartja, ezért is vállalt többletköltséget annak kialakításáért.

Ofner Péter hozzátette: a labor próbaüzeme megtörtént, azóta két idős betegnél aortabillentyűt ültettek be katéteres eljárással.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását