2024. május 2. - Zsigmond

Sisakos kaméleonok az állatkertben

Egy hét leforgása alatt hat kis sisakos kaméleon (Chamaeleo calyptratus) kelt ki a Miskolci Állatkertben, a június utolsó napjaiban lerakott mintegy 50 tojásból öt hónap után bújtak elő a körülbelül négycentis apróságok - tájékoztatta az MTI-t a Miskolci
2008. december 2. kedd 11:00 - Hírextra
A kis kaméleonok az első perctől kezdve biztosan kapaszkodnak az ágakon apró lábacskáikkal és vékony farkukkal, amelyet mint ötödik végtagot használnak.

A kaméleonok szaporítása nem egyszerű feladat a terrarisztikában. Az állatkertben a keltetés ideje alatt folyamatosan 28 Celsius-fokot biztosítottak a tojásoknak és a kis kaméleonok kikelésével sem múltak el a park munkatársainak aggodalmai. Az első egy hónap ugyanis kritikus időszak az apróságok számára: megfelelő hőmérsékletet és páratartalmat kell biztosítani, táplálásukat pedig – apró méretükből adódóan – kicsiny, fiatal tücskökkel és muslicával lehet csak megoldani.

Jelenleg két tojás van még a keltetőben, amelyekből remélhetőleg hamarosan szintén előbújnak a kis kaméleonok, a többi tojás sajnos terméketlennek bizonyult. Az újszülötteket hétvégenként az oktatóteremben az állatkert látogatói is megtekinthetik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását