2024. május 4. - Mónika, Flórián

Módosított tarifaemelés a BKV-nál

Kilencezer forint lesz a vasúton és a Volán-járatokon is használható dolgozói havibérlet ára a BKV-nál, és megszűnik a drágább éjszakai jegy; egyebek mellett ezeket is tartalmazza a jövő héten a Fővárosi Közgyűlés elé kerülő javaslat - tudta meg az MTI a
2008. december 2. kedd 12:20 - Hírextra
Az egységes budapesti bérlet bevezetése kapcsán átdolgozott BKV-tarifaemelési javaslat szerint jövőre a 9 ezer forintba kerülő dolgozói bérlettel Budapest közigazgatási határán belül lehet majd a MÁV- és a Volán-járatokon utazni.

Nyáry Krisztián, a Városháza kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a BKV-tarifák átlagosan 7,9 százalékos emeléséről szóló javaslat nem változott.

Az igazgató tájékoztatása szerint a tanuló-, nyugdíjas- és a kismamabérletek ára a város vezetőinek javaslata szerint 3.550 forint lenne. Újdonságként jelenik meg a 27.000 forintos negyedéves bérlet, amely száz napig lesz érvényes, így az utas tíz százalékot megtakaríthat az árból. Vagyis az, aki jövőre négy negyedéves bérletet vesz, az plusz egy hónapig ingyen utazhat - fűzte hozzá.

A napijegyek árául ezúttal is 290 forintot javasolt a városvezetés, ami 20 forinttal több a jelenlegi árnál. Ha valaki naponta ötnél többször utazik, annak érdemes 1.500 forintért napijegyet venni, mivel így 3,2 százalékkal olcsóbban utazhat. Jövőre havi 500 forintért kerékpáros-bérletet is lehet venni, ezeket a kijelölt járműveken lehet majd használni.

Az ülés résztvevői elmondták azt is, hogy jövőre megszüntetik azt a drágább éjszakai jegyet, amelyet egy éve a BKV akkori vezetői szorgalmaztak, vagyis ismét ugyanazzal a jeggyel lehet majd utazni, amellyel nappal. Továbbra is lehet majd éjszaka a járművezetőnél jegyet vásárolni.
Újdonság az is, hogy jövőre a metrón bevezetik az egy órán át érvényes jegyeket, amelyekkel tetszőlegesen át lehet szállni más vonalakra.

Az MTI információi szerint továbbra is 11 havi bérlet áráért lehet majd megvenni az éves bérletet. A BKV felügyelőbizottságának a tarifaemelésről tartott korábbi ülésén elhangzottak szerint Prágában 8, Bécsben 9, a német városok többségében 10 havi bérlet áráért lehet éves bérletet venni. A cég a tarifaemelésekből 2,7 milliárd forint többletbevételre számít jövőre
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását