2024. május 2. - Zsigmond

Hátrányos helzetűeket segítenek munkához

A Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében több mint 1500 hátrányos helyzetű álláskereső foglalkoztatását segítik elő a Nyugat-Dunántúlon: a kétéves, európai uniós program megvalósítására 2,1 milliárd forintot fordítanak - közölte Kiss Gyula projek
2008. december 2. kedd 14:10 - Hírextra
A hátrányos helyzetűek foglalkoztatását és piacképes képzettségük megszerzését személyre szabott, a helyi munkaerőpiaci lehetőségekhez és igényekhez igazodó szolgáltatásokkal és támogatásokkal segítik elő.

A programban kiemelt célcsoportot jelentenek az alacsony iskolai végzettségűek, a 25 év alatti álláskeresők, a 30 év alatti, felsőfokú végzettségű pályakezdők, valamint az 50. életévüket betöltött munkanélküliek. Kiemelt figyelmet fordítanak a gyes-ről, gyed-ről és ápolásról visszatérő nők támogatására is.

Kiss Gyula megjegyezte: elvárás, hogy a jelentkezők 80 százaléka be is fejezze programot, 30 százalékuk pedig fél év után is megőrizze a munkaviszonyát.

A résztvevők számára mentori szolgáltatást biztosítanak, álláskeresési tréningeket, tanácsadásokat, képzéseket tartanak. Helyi igényekhez igazodó képzéseket indítottak, ezek között van egészségügyi, szociális jellegű, gépészeti, informatikai, ügyviteli, közgazdasági, vendéglátási és nyelvi felzárkóztató jellegű is. A régióban szervezett 65 képzésen csaknem ezren vesznek részt. Az intenzív továbbképzés átlagosan fél évig tart, ez idő alatt a résztvevők a minimálbérnek megfelelő keresetpótló támogatásban részesülnek.

A program keretében mintegy ezer ember foglalkoztatásához nyújtanak bér-, bérköltség- és útiköltség-támogatást. A tervek szerint a jövő évben 100-150 résztvevő számára indítanak munkaerőpiaci képzést, további 500 embernek pedig foglalkoztatási támogatást adnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását