2024. március 29. - Auguszta

Szurkolói miatt szív a Hamburg

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) fellebbviteli bizottsága jogerősen 35 ezer eurós büntetést szabott ki a német bajnokság élvonalában szereplő Hamburger SV csapatára.
2008. december 1. hétfő 22:03 - Hírextra
A Werder Bremen elleni november 23-i mérkőzésen a hamburgi drukkerek szektorából egy mobiltelefon akkumulátorával megdobták Frank Baumannt, a brémaiak játékosát.

Az első fokon eljáró fegyelmi testület 40 ezerre büntette a hamburgiakat. A hétfői, mérséklő ítélet indoklása szerint enyhítő körülményként értékelte a testület, hogy a hamburgi rendezők határozott fellépéssel megakadályozták a sajnálatos eset után a botrány kitörését. Azt is figyelembe vette a bizottság, hogy a mérkőzés előtt a két klub közösen szervezett kampányokban hívta fel a drukkerek figyelmét a sportszerű szurkolásra.

Súlyosbító körülmény volt, hogy a hamburgiaknak az előző szezonban már kétszer kellett fizetniük szurkolóik rendbontása miatt. Az ítélet szerint a következő rendbontás esetén a Hamburgot arra kötelezhetik, hogy semleges helyszínen vagy zárt kapuk mögött rendezze meg hazai bajnokiját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását