2024. május 2. - Zsigmond

Sima egri siker a hazai medencében

A hazai közönség előtt szereplő Eger jutott be elsőként a vasárnapi döntőbe a férfi vízilabda Magyar Kupában.A férfiak első elődöntős összecsapásán a házigazdák a játék minden elemében felülmúlták az újpestieket, és 13-6-ra diadalmaskodtak.
2008. november 29. szombat 21:36 - Hírextra
 Magyar Kupa, elődöntő:

    férfiak:

ZF-Eger - Uniqua-UTE 13-6 (3-1, 4-2, 2-1, 4-2)

gólszerzők: Bárány, Varga II. Zs 3-3, Bundschuh, Binder 2-2, Hegedűs, Feltham, Kiss Cs. 1-1, illetve Suti, Létay 2-2, Szabó N., Salamon 1-1  

    Az egrieknél ezúttal tért vissza a medencébe a sérüléséből felépült Biros Péter, aki ezt megelőzően legutóbb a pekingi olimpiai döntőben játszott. Az év legjobb európai és hazai pólósa a harmadik és negyedik negyedben kapott szerepet Gerendás György vezetőedzőtől, az általa kiharcolt ötméterest kihagyta.

    Az egriekre rá sem lehetett ismerni az előző heti, Vasas elleni Euroliga-mérkőzéshez képest. Jól védekeztek, szép akciókkal törték fel az Újpest védelmét. Az első két negyedben a fiatal Bundschuh Erik góljai arattak általános elismerést, a fordulás után Bárány Attila remekelt centerposzton. Az UTE hiába fogadkozott, nem tudta megszorítani az energikusan pólózó egri csapatot. Szécsi jól védett, a helyére az utolsó nyolc percre beálló Valics Bence is bravúrokat mutatott be. A liláknál Pelle Balázsra sem lehet panasz, két ötméterest is hatástalanított.

    A Bitskey-uszodában 1200 néző jelenlétében a mérkőzés előtt adták át Év vízilabdázója díjakat. A szövetség elnökségének döntése alapján a férfiaknál Biros Péter, a hölgyeknél Pelle Anikó érdemelte ki az elismerést. Az utánpótlás korosztály legjobbja címet Gyöngyösi Anikó és Meixner Marcell vette át Martin György elnöktől.

    később:

TEVA-VasasPlaket - Domino Honvéd 19 ó

    korábban:   

    nők:

Dunaújvárosi Főiskola VE  - ZF-Eger 13-3 (5-1, 2-2, 3-0, 3-0)
Domino Honvéd - Hungerit-MetalCom-Szentesi VK 10-8 (4-0, 4-3, 0-3, 2-2)

    A Honvéd-Dunaújváros döntőt vasárnap 11 órától rendezik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását